Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ni borde verkligen prova min ljuvliga tomat- och saffransmarmelad!

by Anette Rosvall 2020/12/05
written by Anette Rosvall 2020/12/05

Ja det borde ni faktisk. Den är vackert orangeröd och både smakar och doftar helt ljuvligt. Den sitter som en smäck nu till jul. För den passar lika gott till pepparkakor och grönmögelost som till vörtbrödet. Alltså när jag tänker efter så passar den riktigt bra till nästan alla smakrika ostar. Så bara gör den vettja!

Anettes tomat- och saffransmarmelad

Anette Rosvall Ja det borde ni faktisk. Den är vackert orangeröd och både smakar och doftar helt ljuvligt. Den sitter som en smäck nu till jul. För den passar lika gott till pepparkakor och grönmögelost som till vörtbrödet. Alltså när jag tänker efter så passar den riktigt bra till nästan alla smakrika ostar. Så bara gör den vettja! Recept Ni borde verkligen prova min ljuvliga tomat- och saffransmarmelad! European

Ingredients

1,5 kg tomater
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
1 frp saffran
saften från 2 lime
Skölj tomaterna och lägg dem med syltsockret i en vid kastrull. Dela vaniljstången och lägg ned den och saffranen i samma kastrull häpp! Låt hela härligheten koka i 20 minuter. Gör marmeladprovet, dvs häll lite marmeladmassa på ett fat, och ställ in det i kylen i någon minut. Om marmeladen flyter ihop när du drar ett finger igenom den så behöver den koka en stund till. Pressa ned limesaften när marmeladen har kokat klart och häll upp på rena burkar. På med locket och förvara den mörk och svalt. Den här marmeladen är mumsig till t ex ostbrickan.
Marmeladen klarar sig i kylskåpet ända fram till jul, ja kanske till och med till nyårsafton om du inte äter upp den innan dess!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.
next post
Så var det ju det där med bearnaisen!

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top