Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Förädla dina rester gör snittar med ädelost, grönkål och lök

by Anette Rosvall 2020/12/19
written by Anette Rosvall 2020/12/19

Har du en liten bit ädelost kvar eller köpte du för mycket lök? Kanske är du trött på julskinkan och grönkålen? Räds inte kära du, det går att omvandla dessa saker till de godaste små munsbitar på ett kick. Kika här nedanför så hittar du inte ett utan två recept som gör att julmaten förvandlas liksom Askungen från sorgligaste rester till ny smaskig mat som är värdig kungligheter. Dessa godsaker är också publicerade på vinlistan.se

Snittar, drinktilltugg, rester, lök, sardeller, smårätter

Anette Rosvall Har du en liten bit ädelost kvar eller köpte du för mycket lök? Kanske är du trött på julskinkan och grönkålen? Räds inte kära du, det går att omvandla dessa saker till de godaste små munsbitar på ett kick. Kika här nedanför så hittar du inte ett utan två recept som gör att julmaten förvandlas liksom Askungen från sorgligaste rester till ny smaskig mat som är värdig kungligheter. Dessa godsaker är också publicerade på vinlistan.se Recept Förädla dina rester gör snittar med ädelost, grönkål och lök European

Ingredients

Flatbread med Radicchio och ädelostkräm
6 stycken flata bröd av tortillamodell
1-2 stycken Radicchiokål eller lika många endiver
6 stycken tunna skivor pata negra eller fint skuren julskinka
2 dl färskost typ mascarpone
50 gram ädelost
100 gram grönkål
salt, svartpeppar från kvarnen

Till servering
olivolja, sherryvinäger

Smördegsrundlar med lök, oliv och sardeller
Färdig smördeg 1 pkt
1 uppvispat ägg
2 st gula lökar i tunna skivor
2 st röda lökar i tunna skivor
8 msk olivolja
en klick smör
4 vitlöksklyftor finhackade
några nypor torkad timjan
2 msk sherry

150 gram sardeller
svarta oliver
svartpeppar från kvarnen
och salt

Dekorera med färsk timjan

 

Instructions

Flatbread med Radicchio och ädelostkräm gör du så här: Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsform och placera ut bröden där. Blanda ihop färskost och ädelost bred sedan osten över bröden Dela sedan upp resten av ingredienserna över bröden smaka av med salt och peppar, och låt sedan bröden gå i cirka 10-15 minuter i ugnen. Medan du väntar så skär du skinkskivorna i tunna, tunna skivor och lägg dem åt sidan tills bröd/pizzorna är färdiga. Ta ut dem ur ugnen, fördela skinkan över bröden salta, peppra och drizzla lite olivolja över härligheten.

Smördegsrundlar med lök, oliv och sardeller gör du på detta vis: Börja med att skära löken i tunna skivor, och lägg sedan olja och smör i en stekpanna. När den är het lägger du i alla lökskivor, vitlöken och låter dem tillsammans sakta bli mjuka och följsamma utan att få färg. Medan du väntar på detta så kavlar du ut smördegen och måttar rundlar med till exempel ett glas. Lägg rundlarna på ett bakplåtspapper och pensla dem med ägget. Låt dem gå i ugnen i 225 grader tills de är gyllenbruna och puffiga. Det tar bara några minuter så håll ögenen öppna. När de är klara så bör även löken vara klar. Häll då på sherryn i den heta pannan dra den av värmen och krydda sedan med timjan, salt och peppar. Fördela löken över smördegsrundlarna och dekorera med färsk timjan, en svart oliv som du lindar en sardelfilé runt.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.
next post
Gör en god gärning! Gör min vansinnigt goda mandelmassa

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top