Ett riktigt smarrig tips till julbordet är ett gäng kladd-goda revbensspjäll. Här kommer två som är riktigt goda. De första är tomatmarinerade med en pikant röksmak. De är marinerade i en röd tomatbaserad sås och blir vackert roströda när de är färdiggrillade. Hemma hos mig serveras dessa tillsammans med en julmustsåsen som jag skrev om sist, och som också är multo bene samt en härlig rödkåls slaw. Man kan också om man är lagd åt det hållet prova mina (som egentligen är det bilden visar 😉 ) Sweet & Sour Country ribs som påminner om de man kan få på Rib City i USA.
PROVA FÖR 17, är mitt högljudda tips till dig!
2 comments
Låter som revben helt i min smak. Liquid smoke är en god smaksättare. Gjorde revben häromdan, men kokar de först klara och lägger sen i marinad av soja, dijonsenap, balsamvinäger och riven ingefära. Steker sen dagen därpå. Kalasgoda! Fast måste erkänna att dina med liquid smoke låter strået vassare!
Jag vann en tävling nyligen på Stufvenäs Gästgiveri där mitt sillrecept innehöll just liquid smoke. Sugen på att testa Anneli, så kolla länken med recept http://www.stufvenas.se/tavlingar/tavlingar.html
Att koka revben, speciellt tjocka är ett bra trick. 🙂
Comments are closed.