Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Två bra recept på kladd-goda ribs, tomatmarinerade med röksmak eller Country sweet & sour.

by Anette Rosvall 2020/12/17
written by Anette Rosvall 2020/12/17

Ett riktigt smarrig tips till julbordet är ett gäng kladd-goda revbensspjäll. Här kommer två som är riktigt goda. De första är tomatmarinerade med en pikant röksmak. De är marinerade i en röd tomatbaserad sås och blir vackert roströda när de är färdiggrillade. Hemma hos mig serveras dessa tillsammans med en julmustsåsen som jag skrev om sist, och som också är multo bene samt en härlig rödkåls slaw. Man kan också om man är lagd åt det hållet prova mina (som egentligen är det bilden visar 😉 ) Sweet & Sour Country ribs som påminner om de man kan få på Rib City i USA.

PROVA FÖR 17, är mitt högljudda tips till dig!

Tomatmarinerade revbenspjäll med röksmak

Anette Rosvall Ett riktigt smarrig tips till julbordet är ett gäng kladd-goda revbensspjäll. Här kommer två som är riktigt goda. De första är tomatmarinerade med en pikant röksmak. De är marinerade i en röd tomatbaserad sås och blir vackert roströda när de är färdiggrillade. Hemma hos mig serveras dessa tillsammans med en julmustsåsen som jag skrev om sist, och som också är multo bene samt en härlig rödkåls slaw. Recept Två bra recept på kladd-goda ribs, tomatmarinerade med röksmak eller Country sweet & sour. European

Ingredients

jul, Anette Rosvall, revbenspjäll, svenskt kött, recept

2 kg  revbenspjäll
1 burk hela tomater
2 msk vinäger
2 msk dijonsenap
1 msk paprika pulver (jag använde rökt paprika pulver, det blev smarrigt)
2 msk chilipasta
saften av 3 mandariner
0,5 dl olja
några droppar liquid smoke
salt och peppar

Sås med julmust och röksmak
1 msk olivolja
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver (jag använde mitt rökta paprika pulver)
1 dl ketchup
1 dl julmust
1 msk soya
2 msk vitvinsvinäger
några droppar liquid smoke
svartpeppar och salt

Instructions

Mixa ihop alla ingredienser till en slät rosa/orange röra. Skär revbenspjällen i lagom stora bitar och lägg dem i marinaden, låt dem ligga i den i ca 2-3 timmar. Efter det skall dom gå i 175 graders ugn i minst 1 timme (du måste känna så att köttet släpper från benen ordentligt, då är dom klara)

2 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Min alldeles egna julmust-sås ett måste till julens revben.
next post
Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

2 comments

Eva Stenvide 2012/12/18 - 13:12

Låter som revben helt i min smak. Liquid smoke är en god smaksättare. Gjorde revben häromdan, men kokar de först klara och lägger sen i marinad av soja, dijonsenap, balsamvinäger och riven ingefära. Steker sen dagen därpå. Kalasgoda! Fast måste erkänna att dina med liquid smoke låter strået vassare!

Jag vann en tävling nyligen på Stufvenäs Gästgiveri där mitt sillrecept innehöll just liquid smoke. Sugen på att testa Anneli, så kolla länken med recept http://www.stufvenas.se/tavlingar/tavlingar.html

admin 2012/12/18 - 13:46

Att koka revben, speciellt tjocka är ett bra trick. 🙂

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top