Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Korv med potatismos på planka

by Anette Rosvall 2021/01/14
written by Anette Rosvall 2021/01/14

Tycker du att korv är vardagstråkigt? Då föreslår jag att du tänker lite på presentationen. Dräm till och servera korven på en planka nästa gång det vankas falukorv. Gör detta underbara potatismos gratinera det, gör din egen ketchup samt rör ihop en smarrig senap. Lägg tillbehören i små fina skålar och så klipp du lite kryddgrönt över hela härligheten. Då kommer det genast kännas både roligare och lyxigare, jag lovar!

Agis potatismos (från boken Husmorsorna, the ultimate köksalmanacka)

Anette Rosvall Tycker du att korv är vardagstråkigt? Då föreslår jag att du tänker lite på presentationen. Dräm till och servera korven på en planka nästa gång det vankas falukorv. Gör detta underbara potatismos gratinera det, gör din egen ketchup samt rör ihop en smarrig senap. Lägg tillbehören i små fina skålar och så klipp du lite kryddgrönt över hela härligheten. Då kommer det genast kännas både roligare och lyxigare, jag lovar! Kokböcker potatismos, tillbehör, potatis, gott mos, recept European

Ingredients

16 skalade potatisar i småbitar
vrinsalt vatten
1 krm färskriven muskot
1 krm svartpeppar
1 krm salt
2 tsk socker
2 dl mjölk
1 rejäl klick smör

Instructions

Koka potatisarna i det salta vattnet tills de är mjuka och lättmosade. Under tiden kok-vispar du ihop kryddorna och sockret med mjölken och smöret. Häll av vattnet och ta fram din stora fina potatisstöt. Ja, så stöter du på tills potatisen är ganska mosad. I med mjölkblandningen, ta fram elvispen och vispa tills moset är segt och lent. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong
next post
Jonas mosters bästa kaka.

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top