Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing

by Anette Rosvall 2021/01/02
written by Anette Rosvall 2021/01/02
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa

Att bjuda någon på en rykande buljong kan vara det optimala sättet att visa omtanke. Här får din matgäst även goda degknyten med smaskig fläskfyllning och en härlig gomadressing för att ytterligare öka njutningen. Det är lite som en variant på den populära ramen, fast med dumplings istället för nudlar. MUMS!

asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa

Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing

Anette Rosvall Att bjuda någon på en rykande buljong kan vara det optimala sättet att visa omtanke. Här får din matgäst även goda degknyten med smaskig fläskfyllning och en härlig gomadressing för att ytterligare öka njutningen. Recept goma, dumpling, rökig buljong, European

Ingredients

Rökig svampbuljong + fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 gr svamp
100 gram karré - i bitar
1-2 rökta chilifrukter
2 liter kraftig buljong
olivolja
sherryvinäger
salt
svartpeppar

Goma dressing
3 msk risvinäger
2 msk soya
1 tsk socker
4 msk sesamolja
50 gram rostade sesamfrön
salt
citronsaft

Dumplings
Wontondeg - finns i asiatiska matbutiker -
köttblandningen från ovan
max 1 msk fisksås
1 msk sesamolja

Till servering:
Det gröna från sticklöken
rostade sesamfrön

Instructions

Finhacka lök, vitlök, svamp och karré och fräs sedan bitarna tillsammans i smör och olja tills allt blivit mjukt och följsamt. Häll på buljongen och låt koka tills karrén är trådig och sönderkokt, det tar minst 2 timmar. Sila av den buljongen som är kvar smaka av den med sherryvinäger salt och peppar och ställ åt sidan ett tag. När köttröran har svalnat så skall det blir fyllning till dina dumplings.

Innan du kokar dina knyten så gör din dressing. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna, mixa dem sedan till en grov puré i din mortel. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en dressing. Smaka av med salt och lite citronsaft

Hacka eller mixa alla ingredienser till fyllningen fint, väldigt fint. Blanda med fisksås och sesamolja tills du har en smakfull gegga. Då är det dags att fylla dina knyten. Lägg en liten klick fyllning på mitten av wontondegen, pensla med vatten och vik sedan ihop till snygga knyten. Dessa skall nu ångkokas. Har du en dumplingkokare så använd den, annars går det med ett durkslag med ett oljat eller vaxat bakplåtspapper i. Koka dem i cirkus 5 minuter tills degen blivit lite genomskinlig. Lägg några dumplings i en skål, häll på lite buljong och sedan dekorerar du med goma dressing, finhackad sticklök och rostade sesamfrön. Ät och njut!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kött, fisk, fågel eller vegetariskt är frågan. Vet du vad du ska äta på nyårsafton?
next post
Potatisfondant med ljummen sallad på av selleri-, & rostad blomkål

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top