Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

by Anette Rosvall 2021/02/20
written by Anette Rosvall 2021/02/20

Jag har på ett alldeles underbart sätt blivit adopterad av ett kompisgäng. De har känt varandra länge och har en tradition som jag nu också är en del av. Igår kväll var det min tur att hålla i värdskapet för den efterlängtade måndagsmiddagen. Vi träffas nämligen på den tråkigaste dagen på hela veckan och bjuder varandra på middag som alltid måste innehålla kål på något sätt. Jag hade bestämt mig för att göra en vegetarisk kålpudding, det var ett lyckat beslut. Jag serverade den med ett brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis. Du hittar receptet här nedanför!

Vegetarisk kålpudding med brynt örtsmör, picklade lingon och kokt potatis

Det här behöver du:

1 litet rödkålshuvud
1 liten rotselleri
4 st stora gula lökar
3-6 vitlöksklyftor
200 gram valfri svamp
2 ägg

1 knippe bladpersilja
125 gram smör, smält och brynt
2 vitlöksklyftor
25 gram parmesan
en skvätt dragonvinäger
salt & svartpeppar

1-2-3 lag 2 dl
2 rödlökar
200 gram lingon
(ev extra socker)
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att koka en 1-2-3 lag och när sockret smält lägger du i lingonen och rödlöken och ställer alltsammans åt sidan medan du fixar resten.

Skala och skär rotselleri, vitlök, svamp och lök i mindre bitar. Bräsera i pannan tills allt fått fin yta och är lätt karamelliserat. Ställ åt sidan och låt det svalna en smula innan du fortsätter med kålen.

Skär kålen i tunna skivor och fräs i smör tills den blir mjuk. Smaksätt både kål och svamp- och rotsellerirörorna med salt och svartpeppar. Rör ner ägget i rotselleriröran.

Nu är det dags att lägga ihop i en fyrkantig ugnsform. Börja med kål fortsätt med roselleriröran och sedan kål osv. Sista lagret ska vara kål. Klutta smör överst och låt gå i ugnen 175 grader i 45 minuter eller tills puddingen är mjuk men fast.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd
next post
Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top