Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

by Anette Rosvall 2021/02/09
written by Anette Rosvall 2021/02/09

Du kanske inte orkar eller så har du varken lust eller tid med att hålla på med jäsdegar. Här kommer den optimala lösningen. Det här receptet är det bästa av två världar. Smak och doft av semla, tung bulle/kaka med mandel och kardemumma, toppad med fluffig grädde. Men kladdig som en kladdkaka! Kan det bli bättre frågar jag? Du kan kan ju bara prova och sedan bestämma själv. Dryckestipset en härlig Tawny från Dow´s!

Dow’s10 Year Tawny Port #8396

Semmelkladdkaka

Det här behöver du:

Kakan
150 gram brynt smör
200 gram mandelmassa
3 tsk malda kardemummakärnor
rivet skal från en apelsin
2 dl strösocker (gärna råsocker)
3 ägg
2,5 dl vetemjöl

mandelmjöl till formen

Dekoration
3 dl vispgrädde
rostade mandelflagor
ev lite mald kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och bröda kanterna med mandelmjöl. Bryn smöret i en kastrull ställ det åt sidan medan du river mandelmassan. Vispa sedan ihop mandelmassa och smält smör med med apelsinskal, kardemumma och socker. Knäck ner ett ägg i taget i smeten och vispa ordentligt. Avsluta med att röra ner vetemjölet i smeten. Häll smeten i den bröade formen och baka sedan kakan mitt i ugnen i 20-22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna helt och låt den stå kallt. Precis innan servering dekorerar du med vispad grädde, rostade mandelflagor och lite fint mortlad kardemumma.

Smaklig spis!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!
next post
En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Kändisviner, är det bara bra eller?

2021/03/01

Att resa med öl!

2021/02/27

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top