Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen

by Anette Rosvall 2021/02/18
written by Anette Rosvall 2021/02/18

Det är hur gott som helst med en budapestbakelse! Den iskalla grädden, de små syrliga juvelerna av mandarin eller apelsin och runtom alltihopa en frasig nötmaräng. Idag publicerar jag en variant till min allra bästa kompis ära och tjohej. Hon fyller jämt och jag skulle, om man fick, samla alla kompisar, skråla en sång och fira bombastiskt med både champagne, mat och dans långt in på natten. Men som det är får vi nöja oss med en liten fika kanske med denna variant med chokladmaräng och hallon. Du kan ju också fira, bjud någon du gillar på fika. Den här bakelsen smakar mumma med en kopp starkt kaffe eller varför inte en liten apelsinlikör.

Chokladbudapest med säsongens bär

Det här behöver du:

1 dl + 1 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
0,5 maizena
4 äggvitor

Fyllning
3 dl grädde (vispad)
2 apelsiner, fileade
100 gram färska bär

Dekorera med
vispad grädde
10 färska bär
100 g mörk choklad

florsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda 1 dl strösocker, mandelmjöl, kakao maizena i en bunke. Vispa äggvitorna fluffigt och fast, tillsätt 1 dl strösocker - lite i taget - tills du har en fast maräng. Vänd ner de torra ingredienserna ordentligt men försiktigt, vi vill ha kvar luften i marängen. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och spritsa sedan med slät tyll ut marängsträngar längst med bakplåten. Grädda sedan marängen mitt i ugnen i 170 grader i cirka 20 minuter. Öppna ugnen helt och låt den stå så i cirka 5 minuter. Ta ut plåten, lägg ytterligare ett bakplåtspapper på toppen av marängen och vänd hela härligheten på bänken. Låt svalna ett ögonblick medan du vispar grädden. Stryk sedan ut ett tunt lager grädde över hela marängen, lägg apelsinbitar och bär jämt över och rulla sedan försiktigt till en rulle. Dela rullen till sneda bitar, spritsa över smält choklad och små gräddrosor och färska hallon på varje bakelse. Pudra till sist med florsocker.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Soppa på spenat eller grönkål
next post
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt