Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen

by Anette Rosvall 2021/02/18
written by Anette Rosvall 2021/02/18

Det är hur gott som helst med en budapestbakelse! Den iskalla grädden, de små syrliga juvelerna av mandarin eller apelsin och runtom alltihopa en frasig nötmaräng. Idag publicerar jag en variant till min allra bästa kompis ära och tjohej. Hon fyller jämt och jag skulle, om man fick, samla alla kompisar, skråla en sång och fira bombastiskt med både champagne, mat och dans långt in på natten. Men som det är får vi nöja oss med en liten fika kanske med denna variant med chokladmaräng och hallon. Du kan ju också fira, bjud någon du gillar på fika. Den här bakelsen smakar mumma med en kopp starkt kaffe eller varför inte en liten apelsinlikör.

Chokladbudapest med säsongens bär

Det här behöver du:

1 dl + 1 dl strösocker
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
0,5 maizena
4 äggvitor

Fyllning
3 dl grädde (vispad)
2 apelsiner, fileade
100 gram färska bär

Dekorera med
vispad grädde
10 färska bär
100 g mörk choklad

florsocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda 1 dl strösocker, mandelmjöl, kakao maizena i en bunke. Vispa äggvitorna fluffigt och fast, tillsätt 1 dl strösocker - lite i taget - tills du har en fast maräng. Vänd ner de torra ingredienserna ordentligt men försiktigt, vi vill ha kvar luften i marängen. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och spritsa sedan med slät tyll ut marängsträngar längst med bakplåten. Grädda sedan marängen mitt i ugnen i 170 grader i cirka 20 minuter. Öppna ugnen helt och låt den stå så i cirka 5 minuter. Ta ut plåten, lägg ytterligare ett bakplåtspapper på toppen av marängen och vänd hela härligheten på bänken. Låt svalna ett ögonblick medan du vispar grädden. Stryk sedan ut ett tunt lager grädde över hela marängen, lägg apelsinbitar och bär jämt över och rulla sedan försiktigt till en rulle. Dela rullen till sneda bitar, spritsa över smält choklad och små gräddrosor och färska hallon på varje bakelse. Pudra till sist med florsocker.

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Soppa på spenat eller grönkål
next post
Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top