Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

by Anette Rosvall 2021/02/19
written by Anette Rosvall 2021/02/19

Vare sig du är ute på picknick, sitter på en brunch eller har dansat hela natten och behöver en redig vickning så sitter en riktigt smarrig köttbullsmacka alltid som en smäck. Den här är lite annorlunda för den görs på kryddig kycklingfärs. Serveras med en krispig, stingig coleslaw med grön majo på rågbröd jag lägger desstuom lite härlig syrad rödlök på toppen.

Köttbullarna får en söt-stingig smak som passar härligt till en ljus lager, Saison eller någon annan smaskig dryck med fruktighet. Här kommer först dryckestipsen sedan liten längre ner hittar du receptet.

  • Anosteké Saison #11326
  • Björk #11288
  • Maglehem n:o 4 #11575

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo på rågbröd

Det här behöver du:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
6 msk jordnötssmör med crunch
500 gram kycklingfärs
1 ägg
2 tsk sambal oelek
1 tsk currypulver
salt och svartpeppar

Smör och olja till stekning

Krispig coleslaw
400 gram vitkål
1 majrova, skalad och grovt riven
1 stort syrligt äpple
1 dl koriander, hackad
1 dl mynta, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 lime, skal och juice
6 msk vitvinsvinäger
en skvätt flytande honung
6 msk majonnäs
0,5 dl olja
en liten näve hackade rostade jordnötter
salt och peppar

Grön majo
1 äggula
4 msk vitvinsvinäger
en liten näve mixad färsk koriander (du bestämmer hur smakrik du vill ha din majo)
en knivsudd fransk senap
2 msk limesaft
salt och peppar
3-5 dl neutral olja (utan smak tex solros-, majs-, eller matolja)

Gör så här:

Gör köttbollarna så här: Riv lök och vitlök, sedan är det bara att blanda ihop lökrivet med alla övriga ingredienser. Låt smeten stå kallt en liten stund, och rulla sedan köttbullar som du steker dem fina och gyllene i smör och olja. 

Till servering behöver du även ett par skivor mörkt bröd. Lägg sedan köttbollarna ovanpå krispig coleslaw, och toppa till sist med den gröna majon.

Krispig Coleslaw gör du på detta vis: Börja med att riva rödkålen och majrovan sedan blandar du ihop resten av ingredienserna till en dressing, smaka av med salt och peppar .  Blanda ihop allting och låt sedan salladen stå ett tag för att smakerna skall gifta sig. Smaka av igen och njut.

Se till att alla ingredienser är rumstempererade innan du börjar! Rör ihop vinäger, citronsaft, senap och vispa sedan det fluffigt tillsammans med äggulan. Lägg en disktrasa under din bunke och vispa nu ordentligt medan du låter oljan i en fin stråle åka ner i äggvispet. Vispa, vispa och vispa tills du får precis den tjocklek du vill på din majonäs. När du är nöjd smaksätter du den med salt, mixad koriander, peppar och eventuellt några droppar limesaft.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen
next post
En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt