Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo serverat på rågbröd

by Anette Rosvall 2021/02/19
written by Anette Rosvall 2021/02/19
Skriv ut receptet
796

Vare sig du är ute på picknick, sitter på en brunch eller har dansat hela natten och behöver en redig vickning så sitter en riktigt smarrig köttbullsmacka alltid som en smäck. Den här är lite annorlunda för den görs på kryddig kycklingfärs. Serveras med en krispig, stingig coleslaw med grön majo på rågbröd jag lägger desstuom lite härlig syrad rödlök på toppen.

Köttbullarna får en söt-stingig smak som passar härligt till en ljus lager, Saison eller någon annan smaskig dryck med fruktighet. Här kommer först dryckestipsen sedan liten längre ner hittar du receptet.

  • Anosteké Saison #11326
  • Björk #11288
  • Maglehem n:o 4 #11575

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön majo på rågbröd

Det här behöver du:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
6 msk jordnötssmör med crunch
500 gram kycklingfärs
1 ägg
2 tsk sambal oelek
1 tsk currypulver
salt och svartpeppar

Smör och olja till stekning

Krispig coleslaw
400 gram vitkål
1 majrova, skalad och grovt riven
1 stort syrligt äpple
1 dl koriander, hackad
1 dl mynta, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 lime, skal och juice
6 msk vitvinsvinäger
en skvätt flytande honung
6 msk majonnäs
0,5 dl olja
en liten näve hackade rostade jordnötter
salt och peppar

Grön majo
1 äggula
4 msk vitvinsvinäger
en liten näve mixad färsk koriander (du bestämmer hur smakrik du vill ha din majo)
en knivsudd fransk senap
2 msk limesaft
salt och peppar
3-5 dl neutral olja (utan smak tex solros-, majs-, eller matolja)

Gör så här:

Gör köttbollarna så här: Riv lök och vitlök, sedan är det bara att blanda ihop lökrivet med alla övriga ingredienser. Låt smeten stå kallt en liten stund, och rulla sedan köttbullar som du steker dem fina och gyllene i smör och olja. 

Till servering behöver du även ett par skivor mörkt bröd. Lägg sedan köttbollarna ovanpå krispig coleslaw, och toppa till sist med den gröna majon.

Krispig Coleslaw gör du på detta vis: Börja med att riva rödkålen och majrovan sedan blandar du ihop resten av ingredienserna till en dressing, smaka av med salt och peppar .  Blanda ihop allting och låt sedan salladen stå ett tag för att smakerna skall gifta sig. Smaka av igen och njut.

Se till att alla ingredienser är rumstempererade innan du börjar! Rör ihop vinäger, citronsaft, senap och vispa sedan det fluffigt tillsammans med äggulan. Lägg en disktrasa under din bunke och vispa nu ordentligt medan du låter oljan i en fin stråle åka ner i äggvispet. Vispa, vispa och vispa tills du får precis den tjocklek du vill på din majonäs. När du är nöjd smaksätter du den med salt, mixad koriander, peppar och eventuellt några droppar limesaft.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Idag fyller bästisen jämt och jag firar med hennes favorit – Budapestbakelsen
Nästa inlägg
En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt