Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mera kål… denna gång på pizza en bianco med svamp, ädelost och så frasig grönkål.

by Anette Rosvall 2021/02/02
written by Anette Rosvall 2021/02/02

Pizza bianco är en pizza där man helt enkelt struntar i tomatsåsen och istället gör en vit fyllning av t ex mascarpone-, Västerbottens- och grönmögelost. På den här pizzan lägger vi också årstidens mest underbara råvara, kål! Denna gång en frasig grönkål och så toppar vi med lite parmesanflingor, smarrig svamp och skön rosa syrlig picklad rödlök.

Pizza Bianco med svamp, ädelost och frasig grönkål

Det här behöver du:

Färdig pizzadeg till 2 pizzor

Ostkräm:
2 dl ricotta ost
1 dl riven västerbottensost
0,5 dl grönmögelost
salt
rivet skal utav 1 citron
peppar
olivolja

Svamp
250 gram kantareller
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
en klick smör
salt
svartpeppar

Grönkål
400 gram grönkål

Dekoration:
Syrad lök
3 fint skivade rödlökar
1-2-3 lag
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten

Gör så här:

Börja med att grädda rundlarna utan fyllning i 5-7 minuter i hög värme cirka 280 grader, ta ut dem låt svalna och bred sedan på ostkrämen och låt dem stå tills resten av ingredienserna är färdiga.

Blanda alla ingredienser till ostkrämen till en slät kräm, smaka av med salt och peppar. Rensa svampen och se till att den är i jämna bitar. Stek den frasig i smör och vitlök, smaka av med salt och peppar. Riv eller strimla grönkålen fint, massera med en nypa salt och olivolja.

När alla ingredienser är klara fördelar du dem på pizzabottnen och låter sedan pizzan gå i 175 grader i 12-15 minuter. När den är klar dekorerar du med syrad lök som du gör så här. Koka upp lagen, lägg i den skivade löken och låt. Det här blir en stor sats men syrad lök är ett gott tillbehör till det mesta.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Palak Paneer skön comfort foood och en favorit från det indiska köket.
next post
Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise är något av det godaste jag vet

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03
  • Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

    2021/03/03
  • Morotspasta med ruccola o valnötter

    2021/03/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top