Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mera kål… denna gång på pizza en bianco med svamp, ädelost och så frasig grönkål.

by Anette Rosvall 2021/02/02
written by Anette Rosvall 2021/02/02
Skriv ut receptet
2,3K

Pizza bianco är en pizza där man helt enkelt struntar i tomatsåsen och istället gör en vit fyllning av t ex mascarpone-, Västerbottens- och grönmögelost. På den här pizzan lägger vi också årstidens mest underbara råvara, kål! Denna gång en frasig grönkål och så toppar vi med lite parmesanflingor, smarrig svamp och skön rosa syrlig picklad rödlök.

Pizza Bianco med svamp, ädelost och frasig grönkål

Det här behöver du:

Färdig pizzadeg till 2 pizzor

Ostkräm:
2 dl ricotta ost
1 dl riven västerbottensost
0,5 dl grönmögelost
salt
rivet skal utav 1 citron
peppar
olivolja

Svamp
250 gram kantareller
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
en klick smör
salt
svartpeppar

Grönkål
400 gram grönkål

Dekoration:
Syrad lök
3 fint skivade rödlökar
1-2-3 lag
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten

Gör så här:

Börja med att grädda rundlarna utan fyllning i 5-7 minuter i hög värme cirka 280 grader, ta ut dem låt svalna och bred sedan på ostkrämen och låt dem stå tills resten av ingredienserna är färdiga.

Blanda alla ingredienser till ostkrämen till en slät kräm, smaka av med salt och peppar. Rensa svampen och se till att den är i jämna bitar. Stek den frasig i smör och vitlök, smaka av med salt och peppar. Riv eller strimla grönkålen fint, massera med en nypa salt och olivolja.

När alla ingredienser är klara fördelar du dem på pizzabottnen och låter sedan pizzan gå i 175 grader i 12-15 minuter. När den är klar dekorerar du med syrad lök som du gör så här. Koka upp lagen, lägg i den skivade löken och låt. Det här blir en stor sats men syrad lök är ett gott tillbehör till det mesta.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Palak Paneer skön comfort foood och en favorit från det indiska köket.
Nästa inlägg
Råbiff på kalv med krisp, riven parmesan och dijonnaise är något av det godaste jag vet

Du borde verkligen prova det här också!

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt