Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Den vackraste vårdrinken en granite med rosa gin

by Anette Rosvall 2021/03/30
written by Anette Rosvall 2021/03/30
Skriv ut receptet
4,4K

Härom kvällen såg jag ett streck med svanar över en ljust rosa-blå himmel och blev varm i hjärtat. Nu när påskledigheten, solen och kanske även värmen är i antågande så vill jag tipsa om en riktigt vacker dessert. Den är både läskande, svalkande och supergod. Graniten är lite som en sorbet fast oändligt mycket enklare att göra. Denna är gjord på den nya hippa varianten rosa gin, prova vetja!

En granite är en variant på sorbet fast lättare att göra. En sval och fräsch dessert som passar efter en lite tyngre middag. Det används även som en liten mellanrätt och uppfräschning av munnen vid middagar som innehåller innehåller flera rätter. Den här bilden är tagen i samband med ett jobb jag gjorde till tidningen Hallen för ett tag sedan. Jag har använt mig utav rosa grapefrukt och gin för att få en vacker rosa färg och en liten lätt beska. Men jag tror det blir minst lika gott med rabarber.

Här kommer först tips på tre väldigt olika rosa Gin sorter. Stockholms Bränneri gör sin variant med rabarber och rosblad. Skånska Spritfabrikens Rosé gin doftar av rosépeppar samt kryddigt av ek. Gordons är den sötaste av de tre, med en lite artificiell bärig smak och doft.

.

  • Skånska Spritfabriken Rosé Gin
  • Gordons Pink Gin
  • Stockholms Bränneri Pink Gin


Pink Gin & tonic Granite

Portioner: 8

Det här behöver du:

2 dl vatten
2 dl socker
0,75 dl rosa grapejuice eller lika mycket av rabarber
4 dl Fentermans tonic med rossmak
1 dl Rosa gin
(eventuellt 1 liten skvätt granatäppeljos för att höja den rosa färgen lite granna)

Servera med
0,5 rosa grapefrukt
Några färska hallon
Myntablad

 

Gör så här:

Börja med att koka en lag på vatten, socker och grapejos. Låt puttra tills sockret är helt smält och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna. Häll över blandningen i en frystålig skål och tillsätt tonic, granatäppeljos och gin. Ställ skålen i frysen och rör om då och då. När konsistensen är mjukfryst är granitén klar, det tar ca 4-6 timmar. Kyl dina glas och fyll dem med graniten, dekorera med en skiva rosa grapefrukt, och lite mynta

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Äppeltartlett med rostad choklad
Nästa inlägg
Fyll glaset med ett rött från Loxarel i Penedes.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/10

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/02

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

2023/05/29

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt