Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vare sig du säger rosenkål eller brysselkål så är denna pasta väldans god!

by Anette Rosvall 2021/03/10
written by Anette Rosvall 2021/03/10

Visst är det så att kärt barn har många namn? Så vare sig du säger rosenkål eller brysselkål så kan jag lova att denna pasta är väldans god! Jag tillhör de som älskar de små gröna huvudena och vill gärna att ni skall göra det också. Så du som är lite skeptisk bör faktiskt prova denna pasta, den är smarrig, jag lovar! Rätten är ett bra sätt att få en bättre relation med brysselkålen som ibland kan upplevas som lite besk och ogin. Men när den får sällskap av krämig grädde, söt karamelliserad lök, friskt citronskal och salt parmesan, ja då blir det så där mysigt, mumsigt och härligt som en riktigt skönt förhållande.

Pasta med rosenkål och karamelliserad lök

Portioner: 2

Det här behöver du:

1 vitlöksklyftor, fint hackade
1 liten gul lök fint strimlad
100 gram färsk brysselkål, rensade och skurna i halvor
1 dl grädde
zest från en halv citron
massor av svartpeppar
salt
250 gram linguine
2 rejäla nävar grovt riven parmesan

Gör så här:

Ta fram din stora stekpanna, ner med en klick smör och en skvätt olja. När smöret tystnat ska vitlök, lök och brysselkål ner i värmen och få färg. När snittsidan på brysselkålen är gyllenbrun och löken doftar sött och gott, sänker du värmen till låg och häller på grädden. Koka nu även upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt beskrivningen på paketet.

I stekpannan ska grädden puttra långsamt tills den kokat ner och blivit tjock och god. Nu borde även pastan vara färdig. Häll av vattnet - men spar lite av pasta vatten - lägg nu ner pastan i stekpannan och blanda ordentligt behöver du mera vätska så häll lite pastavatten i taget. Se till att pasta blir kletig av såsen, när du är nöjd river du över citronskal samt parmesan och serverar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Idag hyllar jag vin- och matvärldens fantastiska kvinnor med ett rungande HURRA!
next post
Jag presenterar Gräddfilspuddningen, pannacottans kusin, inte lika söt men minst lika god!

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt