Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En god miniwallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.

by Anette Rosvall 2021/05/07
written by Anette Rosvall 2021/05/07

Här kommer ytterligare en av de goda snittarna som jag kommer att lägga upp recept på. De är alla lätta att göra i förväg och sitter som en smäck till vårens alla tillställningar. Ja för böfvelen de funkar så klart på sommaren, hösten och vintern också. De flesta går alldeles utmärkt att färdigställa i förväg och håller sig finfint i både frys och kyl. Några av snittarna måste bakas av alldeles innan servering, men de går att hålla nästan färdiga så ni behöver inte springa svettiga i köket utan kan helt värdigt ta hand om era gäster. Jag presenterar MiniWallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.

Miniwallenbergare med kapris och lingonmajonnäs

Det här behöver du:

20 stycken munsbitar
skalet från en halv citron
1 vitlöksklyfta fint riven
en liten näve persilja, fint hackad
500 gram kalvfärs
1 äggula
0,5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
pankoströ (eller vanligt ströbröd)
smör till stekning
10 skivor rostbröd (delade på hälften eller i rundlar)

Garnera med festkapris och lingonmajonnäs

Min Lingonmajonnäs
1 stor äggula (70 gram)
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
smaka av med några matskedar mosade lingon eller lingonsylt samt salt och vitpeppar

Gör så här:

Stansa ut små rundlar med ett glas från rostbrödsskivorna och stek dem gyllenbruna i smör, och lägg åt sidan. Blanda nu alla ingredienser till wallenbergaren. Obs! Se till att alla ingredienser har samma temperatur, annars kan färsen skära sig pga fettet. Tag upp en dryg matsked av den lösa smeten i handen, som du blött med kallt vatten. Gunga smeten i handen tills du har en rund bulle, lägg den i strö och sedan direkt i varm panna. Stek på medeltemperatur tills gyllene på varje sida. Lägg på ett hushållspapper så överflödigt fett försvinner. Lägg wallisarna på en bit smörstekt bröd, toppa med lingonmajonnäs och kapris!

Lingonmajonnäsen gör du så här: Häll ägg, vinäger och senap i en hög behållare. Vispa ihop med stavmixern och häll ner oljan i lugnt tempo så majonnäsen går ihop. Smaka av med lingon, salt och peppar! (om du inte vill vispa din egen majonnäs, så ta en klick av din favorit, blanda med några matskedar lingonsylt och smaksätt med salt och peppar)

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som doppas i auberginekaviar – gott? JA!
next post
Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt