Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Hållbart och gott, låt dina skalkar av parmesan likt Fågel Fenix flyga smakrikt igen.

by Anette Rosvall 2021/05/28
written by Anette Rosvall 2021/05/28

Jo förstår du små torkade bitar av parmesan – minsta lilla skalk kan få nytt liv igen. Det är ju hållbart och gott att få de tråkiga ostbitarna att likt Fågel Fenix flyga smakrikt igen. De yttersta kanter behöver du inte heller slänga för det är supergott att låta en parmesankant koka med i köttfärssåsen, tomatsåsen eller risotton.

Och du vet väl att du kan göra dina egna soltorkade tomater. Ja, de blir ju inte soltorkade utan ugnstorkade då, men det är minst lika gott. Både kräm och tomater kan användas till en hel massa grejor. Till ostbrickan, pålägg till kex och bröd, att gratinera med eller att fylla t ex kycklingfiléer med eller blanda ner i färsen till dina köttbullar. Eller förresten låt bara din fantasi flöda…

Parmesankräm och Semitorkade tomater

Det här behöver du:

Parmesankräm cirka 4 dl
150 gram fint riven parmesanost
0,5 dl god olivolja
0,5 dl torrt vitt vin
valfri smaksättning t ex rosmarin, timjan, basilika, vitlök, chiliflakes, torkade finhackade dadlar, citronzest eller soltorkade tomater.

Semitorkade tomater
200 gram tomater
2 krossade vitlöksklyftor
valfria örtkryddor
en glasburk
olja som täcker

Gör så här:

Parmesankrämen gör du så här: Mixa alla ingredienser utom smaksättningen till en slät kräm. Smaksätt med valfri kryddning och häll i en fin burk.

Så här gör du tomaterna. Lägg dem på en ugnsplåt och ställ in dem på 100 grader i cirka 4 timmar. Ju större tomater ju längre tid. När de är skrumpna och doftar himmelskt är de färdiga att stoppa i antingen olja eller i parmesankrämen här ovanför.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
TARA bjuder på jordgubbsmeny och jag sätter dryck till i några nyanser av rosa.
next post
Bubbligt vin och smörgåstårta tillsammans med Malin blir till en mycket bra måndag.

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt