Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Koka i mjölk, grilla och servera majskolvarna med kräm på brynt smör och parmesan

by Anette Rosvall 2021/05/22
written by Anette Rosvall 2021/05/22

Att grilla majskolvar är riktigt, riktigt gott. Tillbehören kan göras enkla. Klutta på orimligt mycket extrasaltat smör som sakta smälter och du är i hamn. Man kan också riva citronskal, finhacka chili och sallladslök i sitt smör, ja det där som sakta smälter alltså. Men vill du istället höra änglar sjunga och känna dina smaklökar dansa tango i munnen. Då bör lägga ner lite mer tid och till exempel göra denna kräm på brynt smör och parmesan. Och du koka majsen i mjölk en stund innan grillningen. –”Varför? kanske du frågar. –”Bara gör det! svarar jag på den frågan och pekar bestämt med rak arm mot spis och kastrull!

Grillade majskolvar med kräm på brynt smör och parmesan

Det här behöver du:

4 personer

4 stycken färska majskolvar med blad

Kräm på brynt smör och parmesan
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
0,5 dl fint riven parmesan
2 tsk dijonsenap
3 msk vitvins vinäger
50 gram brynt smält smör (avsvalnat)

Dekorera med något fräscht och grönt, t ex finhackad persilja.

Gör så här:

Börja med krämen så den kan stå och smaka till sig lite granna. Mixa alla ingredienser utom smöret och häll sedan i det smälta smöret i en tunn stråle medan du fortsätter mixa/vispa. Smaka av med salt och vitpeppar, plasta in skålen och ställ kallt tills dina majskolvar är färdiga.

Rensa bort trådar och blad koka sedan majskolvarna i väl saltad mjölk. Mjölkproteinet gör majsen extra söt och god. När de kokat klart (brukar ta cirka 20 - 30 minuter) Så slöng dem på grilla i cirka 10 minuter servera sedan med krämen samt massor av extra riven parmesan över.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Min devis lyder som följer… Life is uncertain eat dessert first.
next post
Min paj med citroncurd och blåbär är plättlätt att göra men nästan ännu lättare att äta.

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt