Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Grillad fisk, rostad fänkål, pimpat smör och gott vitt vin. En midsommardröm om du frågar mig.

by Anette Rosvall 2021/06/17
written by Anette Rosvall 2021/06/17
Skriv ut receptet
2,2K

Jag lovar att du kommer att drömma vackra midsommarnattsdrömmar om följer mitt recept och mitt dryckestips. För lyssna nu bara…marinerad och grillad fisk, riktigt gott, vispat och pimpat smör, fänkål, jordärtskocka och potatis som rostats gyllene i ugnen. Om du dessutom klämmer saften ur den rostade citronen över alltsammans sitter det så klart som en smäck tillsammans med det vita svala vinet Mansianco från Venetien i Italien.

Grillade marinerade fiskspett med smarrigt smör samt rostad potatis- och fänkålssallad

Portioner: 4

Det här behöver du:

800 gram fisk och/eller skaldjur (jag använde torskrygg)

Marinad till sjödjuren
saften och skalet från 2 lime
2 msk oystersås
1 dl hackad dill
1 dl olja
2 hackade vitlökar
salt och peppar

Smarrigt smör
100 gram rumsvarmt smör
1 dl finhackad salladslök (av det vita)
4 msk fint hackad dill
saften från den grillade citronen
0,5 dl fint riven parmesanost

Rostad potatis- och fänkålssallad
4 medelstora (eller 8 små) potatisar
1 fänkålsstånd
4 jordärskockor
olja
vilök
timjan
salt och peppar
1 citron

Gör så här:

Skär fisk och skaldjur i jämna bitar och lägg i marinaden helst över natten men minst 4 timmar. Trä upp på spett och grilla eller stek tills allt är färdigt. (olika tider för olika fiskar och skaldjur)

Vispa smöret vitt och pösigt och vänd till sist ner överiga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Rulla till en rulle och lägg svalt till servering. Skär i skivor och lägg på det nygrillade.

Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och dela rotsaker och fänkål i skivor. Lägg skivorna i en stor skål och häll över olja, hackad vitlök, salt, peppar och fint hackad timjan. Se till att alla skivor får olja och kryddor på sig och lägg dem sedan i formen. Lägg även citronen med snittsidan uppåt. Låt alltihop gå i 45 minuter eller tills du har en fin gyllenbrun och frasig yta på grönsakerna. Servera varmt med fisk och smör, kläm saften från den grillade citronen över alltsammans och servera även med eventuellt en fräsch grönsallad!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.
Nästa inlägg
Tänk va bra! även i år fyller min syster år samma helg som Chenin day.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/10

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/02

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

2023/05/29

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt