Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Västerbottensost i pajen och champagne i glaset är en bra start på festen!

by Anette Rosvall 2021/06/15
written by Anette Rosvall 2021/06/15
Skriv ut receptet
1,7K

Att börja ett kalas med ädel bubblig dryck, och sabrera av korken är ett av mina allra bästa partytricks. Man dunkar liksom igång festen med ett brak eller ett skönt poff. Nu till midsommar skulle jag vilja tipsa om Louis Roederer Brut Premiere. En champagne som finns i alla möjliga flaskstorlekar från den lilla 375ml piccolon som passar på det riktigt lilla kalaset. Till den alldeles vanliga flaskan men även den gigantiska Methusalem på 6000ml som passar på den jättestora balunsen (finns i beställningssortimentet)

Som av en händelse är även mitt recept på Västerbottenspaj anpassat till storleken på festen. För ibland vill man ha flera små munsbitar, ibland några lite större portionsvarianter och ibland känner man att en hel paj skulle sitta fint. Så anpassa din pava till din paj dekorera med 7 sorters blommor och njut till midsommar!

Västerbottenspaj

Det här behöver du:

Deg till cirka 30 stycken minipajer ( fyra portionspajer eller en stor paj - då behöver du dubbla receptet på fyllningen) 4,5 dl vetemjöl 200 gram kallt smör i kuber 1 ägg uppvispat en nypa salt Fyllning till 10 små pajer: (dubbla receptet om du gör större pajer) 1 ägg 0,5 dl grädde 100 gram västerbottensost 3 msk konjak eller calvados (det blir en jättegod brytning till osten men du kan strunta i det) smaksätt med salt och svartpeppar Till servering: 4 dl smetana 75 gram rom efter plånbok (jag valde löjrom) dill och 7 sorters blommor

Gör så här:

Hacka ihop ingredienserna till degen med en kniv, eller i en matberedare. Tumma ut den i små aluminiumformar och låt dessa stå och vila i kylen i minst en halvtimme men gärna över natten. Förgrädda pajskalen i 10-15 minuter i 200 grader och låt dem svalna medan du gör fyllningen. Pajerna gör du så här. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skeda ner fyllningen i pajskalen grädda i cirka 15-20 minuter i 200 grader så att fyllningen blir fast och pajerna blir gyllenbruna och fina på ytan. Servera med smetana, löjrom och dekorera med dill och 7 sorters blommor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Midsommarens alla nödvändiga och goda grilltips hittar ni här.
Nästa inlägg
Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/02

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

2023/05/29

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt