Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Har nu förstått storheten med smashed burgers men även friterad kapris!

by Anette Rosvall 2021/07/24
written by Anette Rosvall 2021/07/24

Har precis kommit hem från en resa söderut. Hälsade på vänner och fick massor av god mat, dryck samt härligt sällskap. Vännen Steven som håller i hamburgaren på bilden har också fått mig att förstå storheten med ”smashed burgers” Ja! ni vet när man trycker till hamburgerköttet så att det nästan är helt platt och lite ojämt innan man grillar eller steker det. Det gör att kanterna blir lite skönt frasiga och välstekta medan mitten fortfarande är mjuk och go. I majonnäsen hivade vi ohemula mängder friterad kapris istället för salt det blev galet smarrigt. För övrigt var det klassiska tillbehör som ost, syrad lök, sallad och tunt skivad tomat som toppade burgaren – och nu är jag alltså omvänd eller har jag äntligen blivit vuxen?!

Smashed burgers med picklad silverlök, majo och friterad kapris

Det här behöver du:

Smashed burgers
500 gram nötfärs
140 gram bacon, galet finhackat
salt och peppar

Friterad kapris
1 dl kapris
frityrolja

Picklad silverlök
3 stycken silverlök i tunna skivor
1-2-3 lag
(gjord på 0,5 dl socker, 1 dl ättika och 1,5 dl vatten som kokas upp)

Majonäs med friterad kapris
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
4-6 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 msk torkad dragon
1 dl friterad kapris
salt och peppar
samt en nypa cayennepeppar

Gör så här:

Fritera kaprisen i ett par minuter i het olja. Ta upp dem ur oljan och lägg dem på hushållspapper för att rinna av en smula.

Majonnäs gör du så här: OBS! Tänk på att alla ingredienser ska ha samma temperatur! Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa ner olja i en stråle och vispa kraftigt under tiden tills majonnäsen blir tjock och fluffig. Smaksätt med vitlök, salt och en nypa cayennepeppar. När kaprisen har svalnat så vräker du ner den också.

Silverlöken gör du så här. Skär eller hyvla löken i så tunna skivor du kan. Koka upp lagen, dra kastrullen av pannan och hiva ner lökskivorna i lagen och låt dem svalna.

Hacka baconet så fint så att det nästan blir en massa och blanda ihop den med färsen. Smaka av med salt och svartpeppar. Rulla till 8 stycken bollar som du trycker till så de blir platta och ojämna.

Stek eller grilla så de blir exakt som du vill ha dem. Toppa med så mycket ost du vill, den ska smälta lika ogenerat som på bilden. Släng även på bröden på värmen en stund sedan är det bara att dressa din burgare med det du vill ha. Plus äta och njuta, det kommer att bli kladdigt!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ett maffigt och gott bakverk. Tada! I give you Chocolateswirl cheesecake eller cheesecake med chokladsnurr.
next post
Från fruktigt till fylligt, de vita vinerna kommer i många olika varianter. Här är några goda tips

You may also like

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter...

2023/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt