Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Är du sugen? Gör Clafouti med mandel och körsbär i såfall.

by Anette Rosvall 2021/08/09
written by Anette Rosvall 2021/08/09
Skriv ut receptet
1,1K

Om du är sugen och vill att ditt sug skall dämpas snabbt och enkelt så är det en plättlätt grej att mecka ihop denna godsak. Clafouti är en pannkaksliknande efterrätt som går att proppa full med de bär eller den frukt man har till hands. De syrliga röda körsbären är nog ändå min favorit och som av en händelse hade jag en skål hemma. Shhh! Säg inget för jag hade pallat dem från min grannes dignande träd. Det jobbiga är att man måste ta bort kärnorna. Men lite jobbigt ska det ju vara om det ska bli bra, och bra blir det när man sedan sätter tänderna i denna goda franska efterrättspannkaka.

Clafouti med mandel och körsbär

Det här behöver du:

cirka 500 gram urkärnade körsbär
(eller annan valfri frukt eller bär)
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 dl strösocker
2,5 dl mjölk eller grädde
4 ägg lätt vispade
25 gram smält smör
rivet skal av 0,5 citron
några rivtag från en bittermandel
en nypa salt

Dekorera med
Mandelflarn
florsocker

Servera med
lättvispad grädde
god vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj botten i en stekpanna eller en ugnsform. Blanda torrvarorna och vispa ner det våta. Vispa nu ordentligt och se till att smeten blir klumpfri. Häll smeten i stekpannan eller ugnsformen, strö bär/frukt över ytan och ställ in den i ugnen i 20-30 minuter. Den ska bli fast i mitten och gyllene på ytan.

Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde eller god vaniljglass!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tipselips! spar kräftskalen och gör mumsig kräftsoppa med tvist.
Nästa inlägg
För oss om tänker på procenten ibland!

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt