Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En paj med både västerbottensost och kantareller. Kan det bli mera svenskt?

by Anette Rosvall 2021/08/24
written by Anette Rosvall 2021/08/24
Skriv ut receptet
1,K

Visste ni att Västerbottensost är en av få svenska ostar som har en ursprungsbeteckning? Den kan bara kallas Västerbottensost om den tillverkas i Burträsk och ingen vet egentligen varför. Men det finns så klart några teorier. Kanske beror det på den otroligt kalkrika jorden i regionen? Eller så påverkas både kor och växtligheten som de äter av midnattssolen. En annan teori är att den unika husfloran i mejerierna där man tillverkar osten påverkar processen. Nåväl vad det än är så kan man ju konstatera att osten är mumma och vare sig man gör paj, ostpuffar eller annat smarrigt så blir smaken lika unik som god.

Ni har tidigare sett mitt recept på västerbottensost, nu skulle jag vilja utveckla detta genom att istället för att klicka löjrom över pajen istället strö ohemula mängder av nystekta kantareller över den goda pajen. Ni måste helt enkelt bara prova!

Västerbottensost i pajen och champagne i glaset är en bra start på festen!
Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

Smörstekta kantareller på mitt sätt

Det här behöver du:

400 gram rensade och delade kantareller
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 gul lök, fint hackad
en klick smör
salt och svartpeppar från kvarn

eventuellt lite fint riven parmesan för att det är vansinnigt gott
eventuellt lite fint hackad persilja för att det är snyggt

Gör så här:

Dela och rensa kantarellerna och lägg dem i en panna på medelhet värme. Ner med lök och vitlök och sedan låter du alltsammans ligga i pannan. Skaka lite granna på pannan så allt blir varmt och får lite färg. Efter ett tag tappar svampen sin vätska, det är bra. Först när vätskan gått tillbaka in i svampen, slänger du ner smöret. Låt svamp och lök fräsa en smula i smöret, dra från värmen smaksätt med salt och peppar och vänd ner det den rivna parmesanen och det finhackade gröna om du vill. Nu är svampen klar att äta!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Surströmming för eller emot! Hur tänker du?
Nästa inlägg
Onsdagsdrinken! Rabarber gin sour eller en syrlig, skakad gindrink

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt