Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Maräng med smak av ros och pistage

by Anette Rosvall 2021/08/29
written by Anette Rosvall 2021/08/29
Skriv ut receptet
825

Jag vet inte om det här är en skröna eller om det stämmer. Men jag har hört att om man bakar maräng när solen skiner blir de frasiga, lätta och torra. Om man istället väljer att vispa ihop en marängsmet när det är fuktigt ute och regnar blir de sega och alldeles underbara. Jag är väldigt förtjust i när marängen blir just seg. Så på regniga dagar blir marängbakning en ypperlig sysselsättning. Här nedanför hittar ni dels länk till ett recept som jag är väldigt nöjd med. Ett pavlovatorn som jag jobbade fram till Edsbacka krog för ett par år sedan. Sedan får ni också ett recept på ros- och pistagesmakande maränger som är ljuvligt ljusrosa och går att använda till exempel till en lite lyxigare marängsviss.

Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap

ros- och pistagemaränger

Det här behöver du:

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
lite lite röd karamellfärg (smeten skall bara bli ljusrosa)
några tsk rosenvatten

En näve salta hackade pistagenötter

Gör så här:

Garnera med salta hackade pistagenötter och några matskedar stötta torkade rosenblad Gör marängen som vanligt dvs vispa äggvitor, socker, lite karamellfärg, rosenvatten och ättikssprit tills du har en fast äggsmet Om du är en hejare på marängsmet försöker du nu få marängerna att se ut som små hjärtan (men det är lika gott med runda). Garnera med nötter och rosenblad. In i ugnen i 100° i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ca 15 minuter innan du tar ut dem.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fortsätt grilla för böfvelen
Nästa inlägg
Din alldeles egna kalasgoda paté på mitt sätt

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt