Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Schäävre, schevré, chèvre eller helt enkelt getost… kärt barn har många namn

by Anette Rosvall 2021/08/07
written by Anette Rosvall 2021/08/07

Schäävre, schevré, chèvre eller helt enkelt getost… kärt barn har många namn. Men ingen kan ha åsikter om det faktum att osten är riktigt smarrig gratinerad. Om man dessutom på klassiskt vis lägger den på en bädd av salladsblad, ringlar lite smarrig honung på toppen, då kan man nästan uttala getost precis hur man vill. Men man kan också göra som jag gjort på bilden, små getostsmörgåsar med dijonvinägrett och valnötter… Det uttalas i allafall MUMS! med versaler och utropstecken!

Små getostsmörgåsar med dijonvinägrett och valnötter

Det här behöver du:

6-8 skivor vitt bröd
lika många skivor getost
och lika många valnötter
en liten klick smör

4 msk svensk honung
2 msk dijonsenap
4 msk vitvinsvinäger
4 msk neutral olja

några timjankvistar
citronskal
gröna blad till servering
flingsalt och svartpeppar från kvarenen

Gör så här:

Börja med värma honungen fingervarm och lägg den sedan i en skål, blanda ihop den med senap och vinäger och rör till sist ner oljan till en dressing. Lägg ner valnötterna däri och ställ åt sidan ett tag. Nu är det dags att måtta ut rundlar utav brödet. De skall vara lika stora som getostskivorna. Bred ett lager smör på brödet och lägg sedan getosten på brödet. Nu skall hela baletten in i ugnen. Låt de små smörgåsarna gratineras i 225 grader tills osten är gyllen, det tar olika tid i olika ugnar så kika ordentligt.

Medan du väntar lägger du gröna fina blad på ett serveringsfat. När smörgåsarna är klara lägger du dem på faten, ripplar över honungen, lägger på en valnöt på respektive smörgås och river sedan lite granna citronzest över hela härligheten innan du smakar av men en liten nypa salt och några drag på svartpepparkvarnen samt lite färska timjanblad. Servera med ett vitt vin från Loire som legat länge på sin jästfällning. För Chevre och vin från Loire är som kaffe och grädde alltså passar de ypperligt tillsammans. Bonnet-Huteau, Muscadet Serve et Maine nr 73015 för 179kr finns i SBs beställningssortiment och är vackert halmgult, med en hög syra och smaker av vita blommor, lime och persika eller så provar du Brocket Réserve nr 78967 för 109kr, här hittar du krusbär och svarta vinbärsblad en mineralsälta och en hög syra.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Crepes flambes des framboise, Suzette, Normandie eller husmans pannkakaor på flärdfullt sätt!
next post
Tipselips! spar kräftskalen och gör mumsig kräftsoppa med tvist.

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt