Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Aunt Daisys fruktkaka

by Anette Rosvall 2021/10/06
written by Anette Rosvall 2021/10/06

Här får ni receptet på en snabb och lätt kaka som nästan bakar sig själv och som passar bra med vilken frukt som helst. Det är liksom ett riktigt bra sätt att ta vara på lite bedagade päron, äpplen som kanske inte är superspänstiga men ändå smakar gött!

På bilden i boken det päron och tranbär för att ge kakan lite höstkänsla, men det smakar gott med persikor, plommon och äpplen också. Grundkakan är i från boken Det bästa från Magnolia Bakery i New York som jag fick nöjet att göra om till svenska. Jag  har bakat det mesta ur den och tycker att alla recept är riktigt bra.

Aunt Daiysis Fruktkaka eller Aunt Daisy’s Fresh Fruit Torte

Portioner: 6-8 Prep Time: 15 Cooking Time: 60 60

Det här behöver du:

drygt 100 gram smält smör
2.5 dl socker
2 stora rumstempererade ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 stort päron i skivor (eller annan frukt)
drygt 1 dl tranbär (eller annan frukt)
1 msk kanelsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en ugnsform (22 cm i diameter)och lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Då blir det lättare att ta loss kakan i slutet. Vispa smöret och sockret tills det blir krämigt och fluffigt, tar ungefär 3 minuter med elektrisk visp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. I med mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ordentligt. Häll smeten i formen och lägg sedan päronskivor i ett snyggt mönster över smeten. Strö över tranbär och kanelsocker och låt kakan sedan gräddas i cirka 1 timme eller tills den är gyllene och fast. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

bakatfruktkaffekakaMagnolia Bakery
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Carpaccio på zucchini, födelsedagsfirande och ett restaurangtips.
next post
Gnocchi & massor av gott

You may also like

Långsamt bakad fläsksida

2022/05/25

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Sök på inlägg

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Jag är utbildad art director, lärare och sommelier och har givit ut 15 kokböcker. Jag arbetar med att skapa recept, stajla och fotografera mat och dryck. Jag är talesperson för Stellagalan och utvald till en av 2019 års Superkommunikatörer av tidningen Resumé. Här på min sajt skriver jag om dryck, restauranger och mat.

Sociala medier

Twitter Instagram Pinterest Linkedin Youtube Email Bloglovin

Populära poster

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Onsdagsdrinken! Rabarber gin sour eller en syrlig, skakad gindrink

    2021/08/25
  • 3

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08

Om mig

Välkommen! Här hittar du allt om mig, Anette Rosvall. Mat- och vinskribent, husmorsa och kokbokskreatör som passionerat pratar om och lever för vin och mat i många trevliga sammanhang. View Anette Rosvall's profile on LinkedIn

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt