Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Comfort food på Tennstopet med Comfort Friend Malin!

by Anette Rosvall 2021/10/26
written by Anette Rosvall 2021/10/26

Vissa händelser kräver comfort food. Förra veckan var det så, och då räcker det inte med arg pasta utan då behöver man massor av trösterik mat och snack med en riktigt bra kompis. Det är då köttbullar med pressgurka, brunsås, lingon och puré tillsammans med bästa Malin sitter som en smäck. Det finns många ställen som serverar köttbullar, men en av de bästa i stan tycker jag är Tennstopet. Där är bullarna stora och generösa, såsen mjukt gräddig. Pressgurkan krispig och syrlig och lingonen strävt söta.



Att i all denna ljuvlighet få sällskap av Malin gör mig faktiskt på gränsen till religiös. När jag sedan satt på pendeltåget hem kunde jag le lyckligt och snusa på mitt hår eftersom jag i vanlig ordning lagt det i både sås, gurka och lingon.

Gott! Här nedanför får du recept på en stor sats av mina bästa köttbullar… Frys in några till en annan dag och bjud sedan en kompis som behöver tröstas.

Många köttbullar

Det här behöver du:

2 kg köttfärs, nöt- eller blandfärs
3 dl ströbröd
2 ägg
4 dl mjölk eller grädde
2 dl julöl
2 stora hackade eller rivna gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
Salt och nymald svartpeppar
4 msk kalvfond

Gör så här:

Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.2. Blanda i färsen och arbeta smeten med händerna. Om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar. Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör det som känns bäst för dig. Rulla ut 140 små eller 100 stora köttbullar. Stek dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Lägg dem i lämpliga förpackningar och frys in. När du ska servera så fräser du dem en stund i stekpannan så får de snyggare yta. Serverar med stuvade makaroner eller som på Tennstopet med gräddsås, pure, lingon och pressgurka. Häpp!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
All´arrabiata – arg eller häftig pasta
next post
Får man fresta med en cheesecake med choklad och björnbär?

You may also like

Långsamt bakad fläsksida

2022/05/25

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Aperol spritz är en av världens mest populära drinkar.

    2022/05/25
  • Långsamt bakad fläsksida

    2022/05/25
  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt