Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Firar internationella mansdagen genom att bjuda på en porchetta fylld med salvia och apelsinskal.

by Anette Rosvall 2021/11/19
written by Anette Rosvall 2021/11/19

Firar internationella mansdagen genom att bjuda på en porchetta fylld med salvia och apelsinskal. Kanske flörtar jag lite med julen samtidigt med alla underbara och fantastisk män jag känner. (ingen nämnd och ingen klämd) Den här rullade grisen får ett knaprigt täcke och köttet behåller saftigheten på det allra bästa sätt. Jag serverar den helst med någon sorts kål. Jag bifogar några härliga varianter här nedanför så får du välja själv hur du gör.

Till den här rätten tycker jag både rött och vitt vin funkar bra. Några som jag smakat på sista tiden är och som jag gärna korkar upp igen är: David & Nadia Pinotage #90240, Wild Yeast Chardonnay Springfield Estate #90259

Blommande vitkål och Herr Lykkes vitkålssallad med mormorsdressing
Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

porchetta fylld med salvia, apelsinskal och peppar

Det här behöver du:

1,5 kg fläsksida med svålen kvar
3 vitlöksklyftor
10-15 salvia blad
150 gram extra rökt bacon
skalet från en apelsin
salt och svartpeppar
smör och olja till stekning

Gör så här:

Börja med att platta ut fläsksidan på en slät yta. Gör snitt i svålsidan och vänd sedan köttsidan uppåt och salta och peppra. Sedan är det dags för att göra fyllningen. Hacka vitöken, fräs den sedan tillsammans med de hela salviabladen och fint hackad bacon. Salta och peppra även fyllningen efter smak (tänk på att bacon är ganska salt). Riv apelsinskalet över köttet och lägg sedan på fyllningen. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop rullen med ett steksnöre. Se till att så mycket som svålen kommer utåt. Gnugga in svålen med salt och peppar och fräs sedan ytan antingen med en brännare eller i en en het stekpanna. Sedan skall hela baletten gå i ugnen i 150 grader tills du kan mäta en innertemperatur på 62 grader (var noga med att mäta i köttet och inte i fyllningen. När det är klart skall porchettan vila i en timme ungefär innan du serverar den i tjocka skivor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ullas köttfärslimpa är god, välfylld och räcker till många.
next post
Ägg – en text om trender, och några riktigt goda recept.

You may also like

Långsamt bakad fläsksida

2022/05/25

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Aperol spritz är en av världens mest populära drinkar.

    2022/05/25
  • Långsamt bakad fläsksida

    2022/05/25
  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt