Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Det är ett nöje för mig att presentera – de Brattska pilgrimsmusslorna

by Anette Rosvall 2021/12/28
written by Anette Rosvall 2021/12/28
örrätt, recept, Bratt, pilgrimsmusslor, sallad

När ens bästa kompis träffar en kille som inte bara är trevlig utan även har en rejäl passion för mat och dryck. Som lagar god mat med yviga gester samtidigt som han diskuterar med emfas om ditten och datten. Som spelar musik med fransk anknytning även här med samma härliga esprit! Ja då kan man lugnt lämna henne, den där viktiga personen i hans vård utan oro. Det ni ser på bilden är bara en av rätterna jag mumsat i mig i deras sällskap sedan de träffades. Jag kallar dem de Brattska pilgrimsmusslorna och första gången jag smakade kunde jag bara skrika HURRA. Dels lycklig över att det var så sabla gott men också för att hon fått tag på en med så trevliga och bra intressen som mat och vin… för det kan ju jag faktiskt även jag ha glädje av!

Eftersom det är nyår kommer här lite flera tips på vad du kan göra med pilgrimsmusslor…och goda drycker så klart

Håll till godo

Sallad med magnovinegrette och pilgrimsmusslor.

Alvarinho på vacker box plus en smarrig risotto passar till sommarens efterlängtade fester.

Pilgrimsmusslor, blomkål & bryntsmör

  • Soalheiro Granit #73450
  • Langlois Crémant de Loire Brut #7404
  • Aphros Loureiro #3932
  • Ventoz Alvarinho #6052

Jag vänder mig ofta till Portugals vita viner, prisvärda, välgjorda och smakrika. En favorit som jag ofta rycker med mig från hyllorna på bolaget är från producenten Soalheiro just denna bjuder på smak och doft av honungsmelon, gula päron och en härlig mineraliet som av solvarm granit.

Varför inte dricka en cremant från Loire Langlois är ett utmärkt alternativ till champagne. Med gul frukt, hög syra, härliga bubblor och mineralisk sälta.

Vinet Aphros är gjort av en av mina favoritdruvor Loureiro. Det kommer från den svala regionen Vinho Verde i Portugal och bjuder på persika, gula päron och en hög syra. Och passar som hand i handske till både fisk och skaldjur.

En box är bra när man är många. Denna är inte bara vacker på utsidan utan har även ett fint innehåll som bjuder på en doft av saftiga persikor, lime, gul melon och salta vindar från atlanten.

De brattska pilgrimsmusslorna

Det här behöver du:

Till 6 personer behöver du:
12 stycken pilgrimsmusslor
1 grönt syrligt äpple
3 stänglar blekselleri
2 st charlottenlök
saften fr en citron
vitvinsvinäger
god olivolja
salt
svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Ok nu ska du skära äpple, selleri och lök i de minsta kuberna du någonsin gjort. Det kallas brunoise på restaurangspråk och du behöver en vass kniv och tålamod. När alla små, små bitarna är klara lägger du dem i en skål och klämmer över citronsaften. Gör en vinegrett på en skvätt olja, vinäger salt och peppar. Dressa den lilla salladen.... Smaka av OBS! DEN SKA VARA SYRLIG!

Låt den stå och vila medan du steker gyllene yta på dina pilgrimsmusslor. När det är dags att servera så lägger du upp lite sallad på varje tallrik och toppar med två pillisar per portion.

Servera gärna en frisk Chablis till eller varför inte Champagne som kommer att plocka upp det syrliga, friska i salladen och runda av det söta och krämiga av musslan.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Hurra snart nyår! Här hittar du tips på härliga och mumsiga desserter och vintips så klart.
next post
Öppen hummerlasagne – ett säkert och väldigt gott kort till fest!

You may also like

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter...

2023/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt