Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jättesnabb, jättegod och jättelätt hummerpasta till jättegullig dejt.

by Anette Rosvall 2022/01/11
written by Anette Rosvall 2022/01/11

Häromdagen var det meningen att jag skulle bjuda en dejt på middag. Men så kom Covid i vägen och jag fick äta den goda maten alldeles själv. Men visst är det så att när mat har matgäster vill man att det ska vara jättegott. Att tillagningen går jättefort och dessutom är jättelätt. Den här hummer pastan uppfyller alla de kraven så vare sig du vill äta gott tillsammans med en jättegullig dejt eller smaska på något smarrigt själv så tycker jag att du ska prova att göra den….

Jag tänkte bjuda på vitt vin till och några favoriter som jag slurpat i mig på sista tiden och som jag tycker passar till just hummerpasta är dessa:

  • Chateau Ste Michelle Chardonnay #6447
  • SandhiSta Rita Hills Chardonnay #93924

Den jättesnabba, jättegoda hummerpastan

Det här behöver du:

250 gram tagiatelle
1 hummer (spar skalen till fond recept kommer senare)
2 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 frp saffran
1 finhackad röd chilifrukt (fler om du vill ha lite mer hetta)
2-3 finhackad vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 finhackad stor gul lök
1 finhackad stor morot
1 finhackad liten zuccini
1 finhackad paprika
10 cm purjolök, finhackad (det vita)
en skvätt olja
en klick smör
skalet från en halv citron
en näve fint hackad persilja

Gör så här:

Börja med att skala hummern (spar skalet och krafset och gör en god hummerfond) Dela hummer köttet i mindre bitar och lägg det i en skål. Ställ åt sidan. Gör lika dant med alla grönsaker, skala och hacka fint lägg i skålar och ställ åt sidan. Nu börjar vi med att hälla lite olja i en stekgryta eller en stekpanna. Häll olja i pannan/grytan och låt den bli het. Ner med alla finhackade grönsaker och låt dem svettas i värmen och få lite färg. Fyll på med saffran och tomatpuré, när även detta fått känna av värmen i oljan så sänker du värmen och häller på det vita vinet och sedan grädden. Koka pastan enligt förpackningen och när den är klart och såsen kokat ner och blivit skönt simmig så vänder du ner pasta, hummerköttet, den finhackade persiljan och river citron över hela härligheten.

Ät & njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Som en italiensk mama bjuder jag på långkok, en ragu bolognese på högrev.
next post
När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

You may also like

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt