Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jättesnabb, jättegod och jättelätt hummerpasta till jättegullig dejt.

by Anette Rosvall 2022/01/11
written by Anette Rosvall 2022/01/11

Häromdagen var det meningen att jag skulle bjuda en dejt på middag. Men så kom Covid i vägen och jag fick äta den goda maten alldeles själv. Men visst är det så att när mat har matgäster vill man att det ska vara jättegott. Att tillagningen går jättefort och dessutom är jättelätt. Den här hummer pastan uppfyller alla de kraven så vare sig du vill äta gott tillsammans med en jättegullig dejt eller smaska på något smarrigt själv så tycker jag att du ska prova att göra den….

Jag tänkte bjuda på vitt vin till och några favoriter som jag slurpat i mig på sista tiden och som jag tycker passar till just hummerpasta är dessa:

  • Chateau Ste Michelle Chardonnay #6447
  • SandhiSta Rita Hills Chardonnay #93924

Den jättesnabba, jättegoda hummerpastan

Det här behöver du:

250 gram tagiatelle
1 hummer (spar skalen till fond recept kommer senare)
2 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 frp saffran
1 finhackad röd chilifrukt (fler om du vill ha lite mer hetta)
2-3 finhackad vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 finhackad stor gul lök
1 finhackad stor morot
1 finhackad liten zuccini
1 finhackad paprika
10 cm purjolök, finhackad (det vita)
en skvätt olja
en klick smör
skalet från en halv citron
en näve fint hackad persilja

Gör så här:

Börja med att skala hummern (spar skalet och krafset och gör en god hummerfond) Dela hummer köttet i mindre bitar och lägg det i en skål. Ställ åt sidan. Gör lika dant med alla grönsaker, skala och hacka fint lägg i skålar och ställ åt sidan. Nu börjar vi med att hälla lite olja i en stekgryta eller en stekpanna. Häll olja i pannan/grytan och låt den bli het. Ner med alla finhackade grönsaker och låt dem svettas i värmen och få lite färg. Fyll på med saffran och tomatpuré, när även detta fått känna av värmen i oljan så sänker du värmen och häller på det vita vinet och sedan grädden. Koka pastan enligt förpackningen och när den är klart och såsen kokat ner och blivit skönt simmig så vänder du ner pasta, hummerköttet, den finhackade persiljan och river citron över hela härligheten.

Ät & njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Som en italiensk mama bjuder jag på långkok, en ragu bolognese på högrev.
next post
När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

2022/06/23

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt