Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

by Anette Rosvall 2022/01/15
written by Anette Rosvall 2022/01/15
Skriv ut receptet
1,7K

Att äta fisk på en tisdag är ett bra val. Om du vill kan du gärna laga min supersmarriga kokosfrästa fisk som serveras med kokosris och mango- chili- och avocadosalsa. Sedan lägger man alltsammans i ett krispigt salladsblad, serverar med chilimajonäs och ett glas riesling så blir det liksom som en lite nyttigare fräschare taco.

Till just den här rätten vill jag slå ett slag för just Riesling med lite restsötma. Det innebär ju även att det blir ett helt ok vardagsvin för alkoholen är lite lägre. Viner med lägre alkohol och restsötma passar nämligen utomförträffligt till chilihet och kryddstark mat. Fruktsyran, sötman och den låga alkoholen hjälper till att ta fram smakerna i den här varianten på fredagsmyset Taco. Riesling är en mångfacetterad grön druva som finns världen över. Den gillar att växa lite svalare men finns i massor av varianter. De festa har gemensamt en otroligt hög och fruktdriven syra. I de flesta viner kan man även känna av en doft utav gummistövel eller badboll, precis när man öppnar flaskan. Voila här kommer först några vintips och sedan hittar du alltså mitt recept på kokosris, med kokosfräst fisk samt mango- chili- och avocadosalsa.

  • Kloster Eberbach Riesling #5810
  • Sankt Anna Riesling #2120
  • Pegasus Bay Riesling #92165


Kokosfräst fisk med kokosris samt mango- chili- och avocadosalsa

Det här behöver du:

600 gram vit fiskfilé ( till exempel torsk, kummel eller liknande)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
salt och peppar

Kokosris
3 dl jasminris
3 dl kokosmjölk
3 dl vatten
salt

Mango- chili- och avocadosalsa
100 gram fryst mango i bitar
1 röd chili (eller så mycket som du vill ha)
1 avocado
1 liten rödlök
en kruka färsk koriander
4 msk äppelcidervinäger
0,5 dl olja
salt och svartpeppar från kvarnen

Servera med chiimajonäs och krispiga salladsblad

Gör så här:

Börja med att hacka och blanda alla ingredienser till salsan smaka av. När du är nöjd med den ställer du den sedan åt sidan ett tag.

Nu är det dags att ta hand om riset. Sköljs riset ordentligt och häll sedan alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme tills riset är färdigt.

Fiskfiléerna doppar du först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och innan de får hoppa ner i en stekpanna så skall de doppas i kokosflingor. Stek dem på ganska låg värme så bränns inte kokosen utan blir bara gyllenbrun och smarrig. Servera alltsammans på ett krispigt salladsblad med lite chilimajonäs och till ett glas Riesling så klart!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.
Nästa inlägg
Korv med potatismos på planka

Du borde verkligen prova det här också!

Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt...

2023/12/08

Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och...

2023/12/07

En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

2023/12/06

Skinkan är inte min favorit men kräver ändå...

2023/12/05

Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man...

2023/12/03

Havets Wallenbergare, hummersås, dillslungad primör- och hummersallad samt...

2023/12/01

Här kommer tips till smarriga efterrätter till julbordet!

2023/11/30

Blindprova är ett roligt sätt att träna upp...

2023/11/28

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt dumma vintips.

    2023/12/08
  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

    2023/12/06
  • Skinkan är inte min favorit men kräver ändå sin plats på julbordet.

    2023/12/05
  • Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man vill ha till jul.

    2023/12/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt