Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Getostgratinerad Borsjst

by Anette Rosvall 2022/03/21
written by Anette Rosvall 2022/03/21
kokbok, billig fest, rödbetssoppa, getost, soppa

Borsjtj är ett stökigt namn men satan i gatan vad gott det är. Soppan är som en liten fest i sig själv och vem har sagt att man måste servera dyraste köttet, med fläskiga, lyxiga tillbehör bara för att man ska bjuda på middag?! Nej vet du va! hellre lite billigare mat så att det räcker till fler. Både fler vänner och fler gånger. Det blir ju liksom en riktig win-win!

Så ta och bjud på denna lilla goding. Dina vänner kommer att känna av din kärlek trots att receptet är enkelt och råvarorna relativt billiga. Dessutom kommer du kunna koppla av under middagen, du kan förbereda allt och slipper stå att svettas och stressa precis innan gästerna kommer. Så vad väntar du på?

Getostgratinerad Borsjst

Portioner: 6

Det här behöver du:

cirka 1/2 kilo råa rödbetor
4 st potatisar
2 st morötter
200 gram rotselleri
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
en klick smör
4 msk vodka
4 msk rödvinsvinäger
4 msk grönsaksfond
salt och svartpeppar

Servera med
6 skivor chèvre
honung
valnötter
Fint hackad persilja

Gör så här:

Skala och skär rotsaker och lök i fina bitar. Fräs dem en stund i smör i en stor kastrull, häll sedan på vodkan och låt alkoholen vaporisera. Sedan ska vatten, vinäger och fond ner i kastrullen. Låt sedan soppan koka tills rotsakerna är mjuka men med tuggmotstond. Tiden är lite beroende lite på hur stora bitar du har men räkna med cirka 20-30 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Häll upp soppan, lägg på en bit chèvre på varje tallrik, gratinera osten, häll på honung och valnötter, strö över persilja och servera! 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sverige är självförsörjande på tre livsmedel. Spannmål, morötter och socker!
next post
Jag tar över en vinbar!

You may also like

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Det finns så mycket gott att upptäcka har...

2022/05/10

Vegobiffar av zuccini

2022/05/09

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Middagstips till helgerna – grillad tonfisk med slöbakad...

2022/05/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20
  • Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

    2022/05/18
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

    2022/05/15
  • Blev sugen på carbonara.

    2022/05/11

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11
  • Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!

    2022/01/05

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt