Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Den vita eller den gröna det är frågan, och vilken sås är bäst till sparris egentligen?

by Anette Rosvall 2022/05/30
written by Anette Rosvall 2022/05/30
Skriv ut receptet
2,K

Att det är sparristider kan inte ha undgått någon. De står som spön i backen och syns i livsmedelsbutiker, på tallrikar och fat, på bilder i sociala medier och bjuds ut på alla restauranger med lite värdighet. Men frågan är vad är godast den vita eller den gröna och än mer intressant vilken sås ska man ha till?

För det mesta brukar min röst gå till vit sparris och hollandaisesås, eller grön, grillad sparris med anjovis- och citronsmör. Men härom veckan hade jag och mina vänner en fransk soaré – självklart väldigt liten och självklart väldigt säker. Vi åt bara franska saker och det var nog första gången jag åt Sauce Mousseline till min vita sparris. Det var en ljuvlig upplevelse och nu kanske det är min favoritkombo. Vilken är din?

Sauce Mousseline

Det här behöver du:

300 g smör - smält
2 st äggulor - rumstempererade
2,5 msk citron
1 msk vatten
1 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
1 dl lättvispad grädde
2 msk gräslök

(2 msk Forellrom, 2 msk Löjrom)

Gör så här:

Börja med att koka sparrisen precis som du vill ha den. Tänk på att den vita sparrisen behöver skalas. När den är klar lägger du upp den på ett fat och låter den vänta på såsen.

Koka upp vatten i en kastrull och vispa upp äggulorna i en skål som täcker utan att nudda det kokande vattnet. Vispa tills det blir tjockt och fluffigt. Tillsätt citron och vatten och fortsätt vispa över vattenbadet När äggsmeten har blivit en tjock kräm, ta av bunken från värmen.

Vispa ner smöret i omgångar i den fluffiga äggsmeten. Smaka av med citron, salt och peppar. Precis innan servering vänder du ner den vispade grädden som också bör vara rumstempererad och inte kyld för då kan allt skära sig. Allra sist ner med fint hackad persilja och om man vill vara extra lyxig så dunkar man på med löj- och forellrom också.

Häll generöst med sås över den vita sparrisen och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Aperol spritz är en av världens mest populära drinkar.
Nästa inlägg
Varannan vatten, eller strunta i alkoholen helt.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt