Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Middagstips till helgerna – grillad tonfisk med slöbakad tomat och dillvinegrätt.

by Anette Rosvall 2022/05/04
written by Anette Rosvall 2022/05/04
tomat, vinägrett, tonfisk, parmesan, dill

Här kommer några goda middagstips kanske till grillen och kanske till de kommande helgerna! Du hittar bland annat fläsk med gremolata, en himmelsk sås och hemlagade chips eller en lammfile med senap och sky (som inte bara passar till påsk). Självklart får du en massa dryckestips till…Har du tur och lyckas hitta färsk tonfisk som är MCS-märkt, t ex albacor eller skipjack så kan man istället göra den här utomförträffligt goda grillade tonfisken med slöbakad tomat och dillvinägrett. Jag brukar servera en smarrig tryffelrisotto till och så ett mjukt rött vin varför inte någon av dessa:

Mezzacorona Pinot Nero #5411#
Loxarel Sense A Pèl #2454
Seghesio #22562
Har du funderat på påskmaten än? Vad sägs om ytterfilé på lamm med ett gott rött från Penedes
Fläsk med Gremolata, vinägerchips, Majonnäs På Grillad Citron och en äppelmustsås från himmelen!

Grillad tonfisk med tomat och dillvinägrett

Det här behöver du:

200 g körsbärstomater
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar (och en nypa socker)
1 liten finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
4 msk finhackad dill
skalet från 1 citron
½ dl chilisås
4 msk rödvinsvinäger
6 msk fin olivolja
4 skivor färsk tonfisk
flingor av parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 och lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Häll över olja, balsamvinäger, salt och peppar (en liten nypa socker förhöjer smakerna). Låt tomaterna gå i ugnen i ca 20 minuter eller tills skinnet blivit lite skrynkligt. Ta ut dem och ställ dem åt sidan.

Nu till vinägretten. Hacka lök, vitlök och dill blanda med citronskal, chilisås och rödvinsvinäger. Vispa ordentligt och blanda sedan ned tomaterna med sitt spad, oljan, salta och peppra.

Nu grillar du tonfisken. Låt fisken steka eller grilla i ca 3 minuter på varje sida, salta peppra, riv lite citronskal och häll lite olivolja över på varje sida. När den är färdig lägger du upp den på en tallrik och skedar grillade tomater och vinägrett över. Hyvla över parmesanost och servera med tryffelrisotto och rucola.

Gott slut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

festfiskgottmiddagnyårrisottovinäger
2 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Så här på våren vill man ha lätt mat och rosa viner.
next post
Vårkyckling med tillbehör

You may also like

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Det finns så mycket gott att upptäcka har...

2022/05/10

Vegobiffar av zuccini

2022/05/09

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Så här på våren vill man ha lätt...

2022/05/03

2 comments

Pontus Karlsson 2012/12/28 - 15:42

Det såg riktigt intressant ut du.

admin 2012/12/29 - 17:15

Vad bra! Min favvo är tonfisken, men det är lite svårt att hitta MSC-märkt dock. Den som letar skolen finna 😉

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/20
  • Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

    2022/05/18
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

    2022/05/15
  • Blev sugen på carbonara.

    2022/05/11

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11
  • Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!

    2022/01/05

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt