Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

by Anette Rosvall 2022/06/16
written by Anette Rosvall 2022/06/16
Skriv ut receptet
3,6K

Jag gillar verkligen mackor! Skull kunna leva på dem, när det dessutom finns så många varianter så kan jag aldrig tröttna. Bookmaker Toast till exempel är en väldigt smakfull rest. Du får också poäng i himmelen för det är ju hållbart som sjutton att göra här godingen när man har kvar smarriga köttrester från gårdagens grillfest. Så passa på att göra den en dag när det du har kvar av det du smaskade på kvällen innan. Men du snåla inte med tillbehören och framförallt inte på smöret eller pepparroten.

ÄT och NJUT!

Bookmaker Toast

Det här behöver du:

Det här behöver du per person
Några salladsblad
en rejäl näve riven pepparrot
en äggula
grönsaker enligt tycke och smak (jag gillar att ha rödlöksringar och tomater på min toast)
En smörstekt surdegsbröd
ca 150-200 gram grillad entrecote eller ryggbiff
salt och peppar
en rejäl klick CVD mao Creme fraiche med vinäger och dijonsenap

 

Gör så här:

Gör så här:

Tag fram köttet så att det är rumstempererat när du grillar / steker det. Gör i ordning alla grönsaker, riv din pepparrot och dela upp ägget så att du bara har en rå äggula och lägg allt i små fina skåla. Rör din CVD ( 3 rågade msk creme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger och 3 tsk dijonsenap, eventuellt lite citronsaft och du har en citron till hands. Rör ihop salta och peppra och ställ åt sidan ett tag så att smakerna går ihop)

Så nu är det dags att steka eller grilla ditt kött. Jag gillar att mitt är nästan rått, men du steker/grillar så klart ditt så mycket du vill. När köttet är klart låter du det vila ett tag. I med ytterligare en liten klick smör och stek din brödskiva. Stäng av spisen och lägg upp din brödskiva på en snygg tallrik. På med CVD-såsen, en rejäl klick, inte snåla! Sedan ett salladsblad, skiva upp ditt kött i lagom munsbitar och sedan lägger du resten av ingredienserna på. Toppa med riven pepparrot och en äggula, salta och peppar från kvarnen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100äggulaBookmaker toastdag 94grillatköttpepparrotsmörgåstoast
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Burrata med röd och stingig sallad säger ping till smaklökarna.
Nästa inlägg
Picknick i park – tips på vad du kan äta hittar du här.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt