Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Comfort food på Tennstopet med Comfort Friend Malin!

by Anette Rosvall 2022/06/06
written by Anette Rosvall 2022/06/06
Skriv ut receptet
931

Vissa händelser kräver comfort food, det inte riktigt räcker med pasta med mycket smält ost. Man kanske behöver massor av trösterik mat och snack med en riktigt bra kompis. Det är då köttbullar med pressgurka, brunsås, lingon och puré tillsammans med bästa Malin sitter som en smäck. Det finns många ställen som serverar köttbullar, men en av de bästa i stan tycker jag är Tennstopet. Där är bullarna stora och generösa, såsen mjukt gräddig. Pressgurkan krispig och syrlig och lingonen strävt söta.



Att i all denna ljuvlighet få sällskap av Malin gör mig faktiskt på gränsen till religiös. När jag sedan satt på pendeltåget hem kunde jag le lyckligt och snusa på mitt hår eftersom jag i vanlig ordning lagt det i både sås, gurka och lingon.

Gott! Här nedanför får du recept på en stor sats av mina bästa köttbullar… Frys in några till en annan dag och bjud sedan en kompis som behöver tröstas.

Många köttbullar

Det här behöver du:

2 kg köttfärs, nöt- eller blandfärs
3 dl ströbröd
2 ägg
4 dl mjölk eller grädde
2 dl julöl
2 stora hackade eller rivna gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
Salt och nymald svartpeppar
4 msk kalvfond

Gör så här:

Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.2. Blanda i färsen och arbeta smeten med händerna. Om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar. Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör det som känns bäst för dig. Rulla ut 140 små eller 100 stora köttbullar. Stek dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Lägg dem i lämpliga förpackningar och frys in. När du ska servera så fräser du dem en stund i stekpannan så får de snyggare yta. Serverar med stuvade makaroner eller som på Tennstopet med gräddsås, pure, lingon och pressgurka. Häpp!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Små! då får man ta två… minst. Minipissaladier & Minipizza med getost och honung
Nästa inlägg
Inkokt lax en barndomsfavorit som jag vill ha på min födelsedag.

Du borde verkligen prova det här också!

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt