Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

by Anette Rosvall 2022/06/26
written by Anette Rosvall 2022/06/26
Skriv ut receptet
1,4K

I år fick jag i uppdrag att göra efterrätten till midsommar. Det var en bit att åka så jag tänkte att det skulle vara smidigt men samtidigt gott. Så jag meckade ihop en frasigt pajskal med lagom söt jordgubbsfyllning och citrondoftande cheesecaketäcke. Den här pajen är ganska lätt att göra och går att servera både ljummen och helt kall. Jag pudrade härligheten med florsocker och serverade med extra jordgubbar och vispad grädde. Tror nog att den var uppskattad!

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning

Det här behöver du:

Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
en nypa salt
1 ekologiskt ägg

Jordgubbsfyllning
en ask jordgubbar, rensade och skivade i tunnare skivor
ev några nypor socker

Cheesecaketopping
2 ägg
1 dl strösocker
skal och saft från 1 citron
200 gram philadelfiaost
2 dl creme fraiche

Till servering
ev extra jordgubbar
vispad grädde
florsocker

Gör så här:

Nyp ihop alla ingredienser utom ägget till en grynig massa. Vänd ner ägget och fös ihop till en degboll. Platta ut till en rundel, plasta in och låt ligga i kylen i minst 30 minuter.

Kavla rundeln tunn och så pass stor så att den gott och väl täcker pajformen (Jag använde en som var cirka 22 cm i diameter) tryck till kanterna och nagga den i botten. Låt den gå i 15 minuter i 185 grader.

Under tiden rensar och skivar du dina jordgubbar och vispar ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen.

När pajbotten är färdiggräddat och dessutom har svalnat en smula lägger du de skivade jordgubbarna i botten och häller sedan cheesecakefyllningen över alltsammans. Låt sedan gå i 185 grader i cirka 45 minuter eller tills fyllningen har satt sig. Låt svalna helt eller servera ljummen.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2
Nästa inlägg
Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!