Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pannkakor i regnbågens färger med hallon i lönnsirap och bubblig dryck = kärlek!

by Anette Rosvall 2022/08/03
written by Anette Rosvall 2022/08/03
Skriv ut receptet
1,6K

I min värld är något av det mest kärleksfulla man kan göra, att bjuda sin nästa på mat. Vare sig det är stuvade makaroner med stekt falukorv eller en tjusig, välarbetad samt avancerad Beef Wellington. När någon lagt ner tid och arbete och vill bjuda mig på god mat så känner iallafall jag mig vansinnigt älskad.  Så om du någon gång vill göra det där lilla extra för din vän, din flock någon du vill imponera på i största allmänhet så kommer här ett rysligt gott och vackert förslag.

Eftersom det precis just nu i veckan firas Pride och att alla får älska den de vill här i Sverige så tycker jag du ska passa på att göra dessa underbara, färgglada regnbågspannkakor. Bjud någon du gillar för visst var det så att mat är kärlek. Men du lägg till en flaska bubbel också – då blir det helt plötsligt väldigt festligt också.

Bonnet Perle Rosé Brut #7471 eller Bonnet Grande Réserve Brut #7555
Har du tur hittar du de fina förpackningarna i regnbågens färger designade av MaxJenny.

Love & Peace!

Regnbågspannkakor med hallon i lönnsirap

Det här behöver du:

5 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
1/2 msk salt
3 ägg
1 dl mjölk
3 dl gräddfil
75 g smält smör
Karamellfärg av olika sorter (jag använde grön, gul, röd och blå)

Hallon i lönnsirap
En förpackning frysta hallon (ca 3 dl)
3 msk socker
en nypa vaniljsocker
0,5 dl lönnsirap

 

Gör så här:

Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en
skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i lite mindre skålar och färga smeten ordentligt (i så många olika färger du vill). Stek en pannkaka i taget i smör. Ta en vanlig matsked och lägg en rågad sked smet i en mellanvarm panna med smör i.  Servera på amerikanskt vis med lönnsirap och en klick smör eller som jag gjorde:

Blanda och låt stå en smula så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig. Gott!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100amerikanska pannkakorbrunchdag 3glada barnhallonkärleklönnsirapLotta Lundgrenmat är kärlekpannkakorsöndagunna dig
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rökt fisk, sås med hjortron och chenin från Woman & Wolf.
Nästa inlägg
Herr Kantarell, västerbottensost, lite blommor och en Bramble

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt