Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Något av det mysigaste jag vet…

by Anette Rosvall 2023/02/23
written by Anette Rosvall 2023/02/23
1,1K

Något av det mysigaste jag vet är frukost på sängen. I helgen fick jag därför en tår av lycka i ögonvrån när jag fick bacon, äggröra, smörstekt bröd och alldeles utmärkt lagom varm vispad mjölk till kaffet. Jag är ju annars en vanemänniska som oftast äter exakt detsamma till frukost varje morgon. Det vill säga kaffe med mjölk samt en rostad med ost och grönsaker. Eller så lyxar jag till det med marmelad på den rostade om jag är på det humöret. Men när jag vill impa på någon då drar jag fram det här esset ur rockärmen. Pssst! Tala inte om det för någon utan bara gör det för hen kommer att bli lycklig och glad som en speleman. (receptet på päronen räcker till 12 stycken portioner så antingen bjuder du ett helt fotbollslag på frulle. Men du kan även spara päron till senare om du vill fortsätta din kampanj för att uppfattas som en generös, mysig och kärleksfull person)

Toast med ingefärspäron på färskost

Det här behöver du:

6 stycken päron
4 cm färsk ingefära
1 dl vatten
1 dl socker
1 citron, saft och skal

Levainbröd (så många skivor som ni är personer som ska äta)
smör till stekning (mer än du tror)
Philadelfia ost (cirka 4 msk per bröd)
Svartpeppar och flingsalt
Kanske någon grön färsk ört som dekoration

Gör så här:

Skala och skiva ingefäran i tunna skivor. Blanda vatten, ingefära, citronsaft och socker och låt koka upp tills sockret är upplöst. Lägg ner päronen och låt sjuda försiktigt på svag värme under lock i cirka 20 minuter. Lyft upp päronen och låt dem svalna.

Bred smör, rejält med smör över båda sidorna på brödskivorna. Stek dem sedan runtom tills de har en gyllene yta och låter fras, fras när du drar en kniv över ytan. Låt dem svalna medan du skär päronen i tunna skivor - ett halvt päron per brödskiva bör räcka.

Bred philadelfia ost över brödet och lägg sedan päronskivorna över den. Strö några flarn flingsalt och dra några varv på pepparkvarnen och dekorera gärna med en färsk ört. Njut till te, kaffe eller om du vill slå på stort ett glas champagne.

Mums!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!
next post
En Toast Greta är bannemej en av de smarrigaste mackorna jag vet.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Men då är det äntligen dags för semlor....

2023/02/21

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt