Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vad äter du med din hjärtans kär?

by Anette Rosvall 2023/02/02
written by Anette Rosvall 2023/02/02
Skriv ut receptet
530

Nu när Alla hjärtans dag närmare sig kanske du funderar på om du ska gå ut på lokal eller bara laga något riktigt smarrig hemma. Jag som lagar mat med stort nöje brukar försöka fnula ihop något i mitt eget kök. Jag tycker oftast att det blir mysigare och ibland till och med godare. Men framförallt mer prisvärt. Jag har fått ett uppdrag för Dagens Nyheter och plocka fram några goda efterrätter till dagen D (berättar mer om det när det närmar sig). Men tills dess tipsar jag om ett par rosa menyer som jag kan dela med mig av här på hemsidan. Några som kräver lite mer pyssel och andra som går lätt som en plätt. Vad sägs om en klassiker som vitt vin och räkor, eller en röd risotto. Eller en rätt som jag varit sugen en längre tid nu. Min potatisfondant med ljummen sallad på selleri och rostad blomkål. Tror jag kommer servera den med löjrom. Men till efterrätt blir det nog kärleksmums!

Vitt vin och räkor = kärlek!
Risotto röd som kärleken serverad med ljummen vintersallad och topping
Potatisfondant med ljummen sallad på av selleri-, & rostad blomkål

Anettes kärleksfulla kärleksmums

Det här behöver du:

Kakan
4 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smör, smält
1,5 dl grädde (eller mjölk)

Glasyr och garnering
1 dl vispgrädde
2 msk kaffe, starkt
1 dl kakao
100 g smör, mjukt
2 dl florsocker
2 dl riven kokos, till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med grädden. Rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. Under tiden du väntar på det kan du göra glasyren (den här glasyren är svingod att kleta på muffins också). Blanda det mjuka smöret med grädde, florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna (då blir det hårdare). När kakan är helt sval kan du breda glasyren över kakan. Strö över kokos och skär den i fina rutor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rostbröd – Toast a´la Blohm, som du lätt som en plätt knåpar ihop själv.
Nästa inlägg
Jag fick en kycklingburgare av killarna!

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt