Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

by Anette Rosvall 2023/03/15
written by Anette Rosvall 2023/03/15
6,5K

Dillkött är kanske den svenskaste av alla svenska klassiker. Som vi tyvärr sällan tar oss tid att göra. Men om man ändå fladdrar omkring och storstädar huset eller tar en långpromenad så kan man smacka på en gryta i ugnen och låta den sköta sig själv. Tänk sedan lyckan när man har ett skinande rent hus och kan koncentrera sig på att duka vackert Så här gör jag;

Anettes dillkött

Portioner: 6

Det här behöver du:

700 gram högrev av kalv
1 gul lök, hackad
12 morötter, skalade i bitar
2 dl ljus kalvfond + vatten så det täcker
2 tsk dillfrön
2 lagerblad
dill, en rejäl knippa
3 dl grädde
smör, en klick
ättika för avsmakning
strösocker, en nypa
salt
vitpeppar, från kvarnen

Servera med potatis och en god sallad

Gör så här:

Ta fram en gryta som tål att stå i ugnen. Skär köttet i bitar och bryn det runt om i en skvätt olja. Dela morötterna i ganska stora bitar och släng ner dem och löken i grytan. Slå på fond, kryddor och den grova delen av dillruskan - resten spar du till senare.

Häll på vatten tills det täcker köttet och grönsakerna. Lägg på locket och låt koka på låg värme eller i ugnen på 120 grader i cirka 2 timmar. Kika då och då så och fyll på med vätska om det behövs. Känn efter för när köttet nästan faller isär är grytan klar. Plocka upp kött och mörötter försiktigt och sila ner såsen i en kastrull. Låt den koka ner tillsammans med grädde och en klick smör. Smaka av med en nypa socker, salt, vitpeppar och ättika så det blir i din smak. Jag gillar när såsen är väldigt syrlig så jag ger inga mått här utan du får tillsätta så mkt eller så lite som du vill.

När du är nöjd och såsen är het så lägger du tillbaka kött och morötter och tillsätter även den finhackade dillen. Servera med kokt potatis och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 4 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!
next post
Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Men då är det äntligen dags för semlor....

2023/02/21

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt