Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

by Anette Rosvall 2023/03/08
written by Anette Rosvall 2023/03/08
846

Jag ser nästan inte ut genom mina fönster. De är totalt igenisade och utanför yr snön, känns som om jag minst bor i Alaska. Snart är det dags för mig att utmana vädret och pulsa ner till stationen för att se om pendeltågen går som de ska idag. Kommer klä mig helt i ylle och kanske dra en mössa över huvudet. Helst skulle jag som en björn gå i ide när vädret är på detta vis. Eller åtminstone stanna kvar hemma och kanske laga en lasagne med lammfärs. Sätta mig vid bordet, tända ljus och titta ut på – det då vackra – vintervädret!

Lasagne med lamm, spenat och tre sorters ost.

Det här behöver du:

Lasagneplattor

1 sats Bechamelsås
20 gram smör
3 msk vetemjöl
1 liter mjölk
1 buljontärning
saltpeppar från kvarnen
några doftar muskot
gärna en riven vitlöksklyftor

500 gram Lammfärs
2 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
några nypor torkad oregano.
200 gram färsk spenat
Några dl av Anettes bästa tomatsås (recept nedanför)
ca 2 dl riven parmesanost,
2 st mozzarella bollar
2 dl riven västerbottenost

salt och peppar från kvarn efter smak

Anettes bästa tomatsås
2 burkar krossade tomater
2 hackade gula lökar
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 msk tomatketchup
1 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här:

Bechamelsåsen gör du så här: Smält smöret, dra kastrullen av plattan och vispa ned mjölet, se till att det blir klumpfritt och rör sedan ned mjölk och kryddor. Låt såsen koka upp och ställ den sedan åt sidan.

Fräs sedan färsen i en stekpannan tillsammans med 1 stor hackad gul lök och så mycket vitlök du vill (jag gillar mycket) när allt har fått en skön yta, häller du på vatten och köttbuljongtärningarna och några nypor torkad oregano.

Tomatsåsen gör du på detta vis: Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll). Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme lägg gärna en överbliven skalk av parmesanosten i såsen medan den kokar.
Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ja nu bygger du en lasagne som vanligt! Börja med ett lager bechamel, lägg sedan ut ett lager lasagneplattor i en stor smord ugnsfast form. Häll på lite bechamelsås och så ett lager med plattor, ett lager köttfärssås, och så den färska spenaten, bechamelsås igen och tomatsås och så mozzarellaosten i tomatsåsen. Bygg din lasagne i goda lager och sist häller du över det sista av tomatsåsen
respektive bechamelsåsen och strösslar över den rivna osten. Gratinera i 225° i ca 20 minuter. Tiden beror lite på vilka lasagneplattor du använder så kika noga på förpackingen. Servera antingen med vitkålssallad eller vanlig grönsallad med en syrlig vinegrette.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
garagetgottlammLasagneloppisrensatomatsås
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ännu mera mackor till folket! Här kommer en ankrillette på smörstekt bröd med syrad lök!
next post
Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Men då är det äntligen dags för semlor....

2023/02/21

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt