Kanske är det så att citrus-säsongen börjar sjunga på sista versen. Men jag gör som Jessica Frej gjorde på TV4 morgon och hävdar att sol-gult är tippetopp. Här får du tips på solgul mandarin-curd som sitter som en smäck till te och en smarrig kaka med tranbär. Kanske kan det också hjälpa våren på traven om den trilskas en smula i veckan.
På bilden i boken det päron och tranbär men det smakar lika gott med persikor, plommon och äpplen också. Grundkakan är i från boken Det bästa från Magnolia Bakery i New York som jag fick nöjet att göra om till svenska. Jag har bakat det mesta ur den och tycker att alla recept är riktigt bra.
Mandarincurd
Det här behöver du:
Mandarincurd
6 mandariner zest och saft
4 äggulor
2 dl socker
100 gram smör i små kuber
Gör så här:
Riv skalt fint och pressa ur saften ur mandarinerna. Häll skal och saft i en rostfri bunke, vispa ihop äggulor och socker och häll ned det i bunken .Vispa över vattenbad tills röran tjocknar, lyft bort bunken så fort de första kokbubblorna syns .Vispa några extra tag innan du rör ned smöret klickvis. Häll upp på väl rengjorda burkar och låt kallna helt. Förvara burkarna i kylskåp.