Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

by Anette Rosvall 2023/05/30
written by Anette Rosvall 2023/05/30
Skriv ut receptet
353

Nu kan man ju hitta ärtor av alla de slag i grönsaksdisken. Du hittar bondbönor, vaxbönor eller andra sorters vackra bönskidor med små runda ärtor i. Det är då det är helt nödvändigt att du gör den här ärtpeston. Men jag lyfter även ett litet men spänstigt finger och slår ett slag för de frysta. Att alltid ha grön-sköna lite söt-goda ärtor i frysen är en hjälp från himmelen. Den här peston är god, nyttig och en alldeles utmärkt vegetariskt grund till en buffé eller en sommarmiddag. Fungerar finfint i lunchlådan och på picknicken. Så gör den bara nu vetja!

Pastasallad med ärtpesto

Det här behöver du:

(2 personer) Du behöver 150 gr pasta av valfri sort 200 gram bondbönor, vaxbönor eller andra sorters bönor med ärtor i (Det går även finfint med frysta ärtor) 0,5 - 1 dl fin grön och örtig olivolja 4 vitlöksklyftor 1,5 dl fint riven parmesan 100 gram bladpersilja salt och svartpeppar

Gör så här:

Koka din pasta, häll av den och låt den vänta ett tag. Rensa ut ärtorna lägg dem åt sidorna (ärtskidorna kan du spara och ha i en sallad senare) Ta fram din stora mortel och langa ner vitlök, olja, persilja och kryddor. Mortla tills allt blandar sig till en grön smet. Lägg nu ner hälften av ärtorna och hälften av parmesanen och mortla lite till. Vänd ner resten av ärtorna, parmesanen och till sist pastan. Om du är på det humöret så riv gärna ytterligare parmesan över pastan och njut sedan allt du kan!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kvinnlig färgring och rosa bubblor!
Nästa inlägg
The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt