Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta finns i en massa olika former och är väldigt gott…

by Anette Rosvall 2023/05/07
written by Anette Rosvall 2023/05/07
Skriv ut receptet
190

Jamen visst är pasta gott. Det är oftast det jag lagar när jag är sugen på något snabbt och gott. Kokandet av själva pastan går ju snabbt och elegant men såsen eller tillbehöret kan ju ta lite längre tid. Men vare sig du gör pastan själv, köper färdig, gör en snabb sås eller ett långkok så är pasta gott. Vare sig du väljer spagetti, makaroner, tortellini eller fettucini. Och för att inte krångla till det mer hittar du några av mina favoriter här som jag tycker att du absolut kan botanisera ibland. Berätta gärna om du kanske hittade en ny favorit!

recept, vinkoktpasta, kokbok, mat och vin, Anette Rosvall
Vinkokt röd pasta…
Pasta pomodoro med brynt örtsmör
Pasta med rosenkål. Foto Thomas Carlqvist
Tortelloni med brynt smör Foto: Karoline Nordefors

Gör din egen pasta

Portioner: 4-6 personer

Det här behöver du:

400 gram durumvete
4 ekologiska ägg
1 tsk salt
(eventuellt en liten skvätt vatten om degen är för hård)

Gör så här:

Lägg mjöl och salt i en hög på bordet, gör en grop och knäck äggen däri. Vispa ihop alltsammans till en grynig massa med en gaffel. När du fått lite större smulor börjar du knåda degen med händerna. Beroende lite på storleken på äggen så kan du behöver antinge lite mer vatten eller lite mer mjöl. Degen ska vara fast, stum och inte kladdig. Pudra över det extra mjölet eller blöt dina händer och knåda sedan ordentligt i cirka 10 minuter. Låt degen vila i minst 1 timme men helst över natten.

När det är dags så kavlar du ut för hand eller med maskin och gör den pasta du vill.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hasselbacken på Djurgården – är väl värt ett besök!
Nästa inlägg
Det ska vara tunna skivor av flankstek på grillen.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Hummersoppa med sallad för att använda ALLT!

2023/04/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt