Potatis denna älskade knöl som kan tillagas i all oändlighet. Många av mina favoriträtter innehåller potatis och jag blir lycklig som en speleman när jag får äta den i någon form. Jag kommer i helgen prova en trend som jag dräglande kikat på i mina sociala flöden. Krossad parmesanpotatis! Men det får ni vänta på, idag bjuder jag på potatismuffins, det är lite som en minigratäng som passar finfint till vilken middag som helst. Jag slänger in lite andra varianter på potatisrätter som jag skrivit om och älskar.
800 gram mjölig potatis
50 gram smör
200 gram stark, grovt riven ost (t ex västerbottens)
3 stycken ägg
en näve fint hackad kryddgrönt (t ex timjan, gräslök eller salladslök)
smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen
Gör så här:
Skala, dela och koka potatisen mjuk i väl saltat vatten. Häll av vattnet och stompa potatisen till mos men spar bitar så du får en klumpig mos-stomp. Blanda ner hälften av osten, ägg och smör. Smaksätt med hackat kryddgrönt, salt och peppar. Klicka upp smeten i muffinsformar och toppa med resten av osten. Baka av i cirka 15 minuter i 225 grader, eller tills osten fått en fin gyllene färg.