Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sommarrullar eller Vietnamesiska färska vårrullar, Feeders och Angela

by Anette Rosvall 2023/07/20
written by Anette Rosvall 2023/07/20
Skriv ut receptet
533

Först och främst vill jag att ni kikar ordentligt på bilderna. De är tagna av kompisar från en av mina favoritgrupper på Facebook. I gruppen Feeders pratar vi bara om mat, matlagning, bakning, recept, utensilier och lite jakt ibland. Gruppen bygger på en sajt som drivs av Anders och Mia. Både på sajten och i FB-gruppen pratar vi om mat precis på det nördiga och ingående sättet jag älskar. Eftersom min bild på sommarrullar blev skitful bad jag gruppen om hjälp. Jag fick tre superfina bilder som jag lånat. En av Malena Karlsson, en av Joachim Krantz och en av Rose-Marie Söderlund – Tack och bock för hjälpen kära ni! Nu till själva rullarna…

Foto: Joacim Krantz
Foto: Rose-Marie Söderlund
Foto: Malena Karlsson

Angela och jag har försökt att få ihop en träff hur länge som helst. Vi har båda en massa järn i elden och det har liksom inte riktigt fungerat förrän nu då hon ringde och sa. Kom hit! Jag bjuder på vietnamesiska vårrullar. Jag sa JA och rasslade iväg till henne. Vilket trevligt koncept det är! Vänner, vietnamesiska vårrullar och en ljummen sommarkväll. Vi doppade rispapper, fyllde med räkor, lax och diverse grönsaker. Doppade i såser och njöt av att äntligen få tid att snacka om allt som hänt i livet. Jag höjer ett finger och nästan kräver att du genast ringer en vän du inte träffat på länge. För det här med vårrullar är lite som ett vuxet alternativ till den (i min värld) lite uttjatade tacon. Fräschare, godare men det är lika trevligt att liksom pyssla ihop sin egen rulle (nästan lika svårt att äta också haha) Prova vettja

Sommarrullar eller Vietnamesiska färska vårrullar

Portioner: 6

Det här behöver du:

Cirka 18-20 rispapper
Lika många blad krispig isbergsallad
1 knippe koriander
1 knippe thaibasilika

Fyllning
cirka 200 gram glasnudlar, kokta
300 gram salmalax, i skivor
200 gram skalade och färska räkor
1/2 gurka i tunna stavar
150 gram färska böngroddar
2 morötter, hyvlade i tunna stänglar
4 cm purjolök, i tunna skivor
1 liten rödlök i tunna skivor
1 avocado i tunna skivor
(eller grönsaker enligt tycke och smak)

Jordnötsdipp
0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl vatten
4 msk jordnötssmör
1 msk finriven färsk ingefära
0.5 msk japansk soja
1 nypa chiliflakes
1/2 lime, saften från

Gör så här:

Förbered måltiden genom att koka nudlarna, blanda ingredienserna till såsen och skära lax och grönsaker i tunna skivor. Lägg upp på fina fat och låt alla göra sina egna rullar vid bordet. Fyll en skål med vatten och doppa ett rispapper i taget så det blir blött men inte för mjukt.

Fyll rispappret med de grönsaker du vill ha, lite lax, lite räkor och lite örter. Vik in kanterna (det finns en tydlig beskrivning på baksidan av förpackningen) och doppa sedan din rulle i dippsåsen, eller bara i soya. Mums!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
1 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Snart kommer värmen igen, då passar både svalkande och värmande soppor bra!
Nästa inlägg
Friterad kyckling på bröd med salsa verde.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

1 comment

Angela Ljungblad 2023/07/20 - 09:16

Tack till tusen för att ni kom och delade min Vietnamesiska rullar-debut! Så gott och så mycket som jag lärde mig. Rullarna blev ruggande goda sen var det där med det praktiska kring själva dukning så alla enkelt kunde blötlägga bladen, ta för sig av röror och grönsakerna – men det löser vi till nästa gång! Jag har en plan.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt