Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vad säger du när jag säger cheesecake med vit choklad och blåbär?

by Anette Rosvall 2023/07/02
written by Anette Rosvall 2023/07/02
Skriv ut receptet
361

Vad säger du när jag säger cheesecake med vit choklad och blåbär? Jag säger iallafall JA! (med versaler) och HURRA och jag vet att om du gör den här så kommer du bli nöjd och glad och säga samma sak. Du måste dock ha en smula tålamod för kakan mår bäst av att vila över natten i kylen innan du sätter tänderna i den. Men prova vettja, det är den värd!

Cheesecake med vit choklad och blåbär

Det här behöver du:

Botten
200 gram chokladkex (jag använde Oreokakor utan den vita fyllningen)
75 gram smör

Fyllning
600 gram philadelfiaost
2,5 dl crème fraiche
200 gram smält vit choklad
1 dl grädde
1 dl strösocker
3 ägg
100 gram frysta blåbär (vända i florsocker)

Garnering
Florsocker
Blåbär
och lite fina gröna blad

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform (25 cm diameter) lägg gärna ett bakplåtspapper i botten då blir det enklare att ta loss din kaka. Nu kan du börja med att pajskalet. Blanda chokladkakor med smält smör och nötter. Tumma ut degen i en ugnsfast form och grädda den i 10-15 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna.

Sedan gör du fyllningen smält chokladen enligt konstens alla regler, ställ åt sidan. Vispa philadelphiaost och crème fraiche mjukt och smidigt, tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Nu är det dags för den smälta och avsvalnade chokladen. Blanda ordentligt och skrapa med en slickepott så att inget ligger och skräpar i botten av skålen.

Blanda bären med några matskedar florsocker. Häll fyllningen på pajskalet, tryck sedan ned bären i kakan och grädda i 1 timme och 10 minuter. Kakan är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen. När kakan är klar ska den stå och svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det tar du ut kakan täcker den med plastfolie och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar. Före servering lägger du på bären och siktar sedan florsocker över, du kan du gärna låta kakan stå i rumstemperatur i en kvart till en halvtimme, den blir godare när den är rumsvarm.

Lycka till!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Två födelsedagar, ett bröllop och en tjurrusning
Nästa inlägg
Peppar är en viktigt krydda i mitt liv.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt