Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Får man tjuvsmaka på glöggen redan nu?!

by Anette Rosvall 2023/10/30
written by Anette Rosvall 2023/10/30
Skriv ut receptet
171

Redan i början av oktober var jag på två glöggmottagningar så för mig är frågan inte aktuell. Men hur känner du? Får man redan nu tjuvsmaka på glöggen? Jag säger Absolut och gärna – för då hinner man ju prova ut den allra bästa innan julmyset drar igång. För att hjälpa dig med det tänkte jag menar lägga genast upp några sköna varianter som jag provat! Jag själv gillar ju ombyte och är både förtjust i det relativt moderna konceptet att blanda glögg och bubbel samt det – numera – traditionsenliga årgångsglöggerna från Blossa. Jag kan dock vara lite skeptiskt till de lite vildare smakerna och när glöggen blir för söt. Då sätter jag klövarna i backen. Men här kommer några favoriter samt recept på en hiskeligt god drink jag fick smaka på en av ”julfesterna”

Stockholms Bränneri 2023 #73438
Edward Bloms Glögg #72167
Wine Mechanics Starka Starkvinsglögg # 38385
Blossa Gamla Stan #59858
Loimu Årgångsglögg 2023 #57895
Grythyttan Skogsglögg #96460

Spendrups Citron- och kanelinfuserade Skogsglögg

Det här behöver du:

75 cl Grythyttans Skogsglögg
Skalet av 3 citroner
10 g kanelstång
8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum
(kan bytas ut mot Plantation Grande Reserve
eller exkluderas helt)

Polkagrädde
3 dl vispgrädde
2 msk malen polkagris (detta gör man genom
mortla eller köra ett par polkagrisar i kryddkvarn)
Hallonpulver eller malen kanel för dekoration

Gör så här:

Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången.Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.

Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för
hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen,
smaka av så det verkligen smakar polkagris.

När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills
den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt
1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna
lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö
hallonpulver eller malen kanel över

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ullas köttfärslimpa en klassiker med fyllning
Nästa inlägg
Kladdkakans dag närmar sig. Här kommer några förslag till kladdig njutning…

Du borde verkligen prova det här också!

Blindprova är ett roligt sätt att träna upp...

2023/11/28

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt