För ett par år sedan gjorde jag och Emma Hamberg en bok som heter Fredagsmys. På en liten restaurant vid ett vackert torg (viss är nästan alla små torg i Italien vackra?) satt vi och åt en av de godaste gnocchi-rätterna jag någonsin smakat på ett litet torg i Italien – och då vill jag tillägga att jag ätit ganska mycket på just små torg i Italien. Självklart frågade jag om receptet, det fanns inte något men kocken – alltså pappan i huset, kom ut och berättade på bruten engelska, blandat med italienska hur han gjorde denna underbara rätt. Jag har försökt att återskapa den, och här är min variant. Du hittar självklart några andra smaskiga varianter på gnocchi och pasta som jag också fått inspiration då jag ätit på små torg i Italien. Tänk vad små torg kan göra med ens fantasi!
Gnocchi från ett litet torg i Montepulciano d´Abruzzo …
798
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg