Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

by Anette Rosvall 2020/06/09
written by Anette Rosvall 2020/06/09
3,9K

Om du vill ha din bubblande fläderdryck till midsommar, får du hålla tummarna för att flädern blommar ett par dagar innan. Bubblet behöver vila mellan 2 till 4 dagar för att få sin härliga champagne-karaktär. Det är gott med fläder, och extra festligt med fläderbubbel och lite mallig kan man vara när man smäller upp korkarna och serverar sin egengjorda champagne med jordgubbar, citron och vackra isbitar med blommor i.

Fläderblomschampagne

Det här behöver du:

Fläderblomschampagne
3,5 liter kokande vatten + 5 dl iskallt vatten
1 kg socker
20 stycken fläderblommor
1 msk vitvinsvinäger
zest och saft från 4 ekologiska citroner (var noga med att inte få med ngt av det vita, då kan det bli beskt)
en liten nypa torrjäst

 

Gör så här:

Ta fram din största kastrull och koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills det har löst upp sig. Lägg sedan i dina rensade blommor, det kalla vattnet, skalet, saften från citronen och vinägern. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna, när det är ordentligt svalt blandar du ned jästen, se till att blommorna på något sätt är under vätskan och lägg över en handduk. Låt kastrullen stå svalt och jäsa i 2-4 dagar, kika på den lite då och då. Så fort den känns lite spritsig så är den klar. Häll upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentligt knäppkork. Var noga med att lämna ungefär 5 cm tomt upp till locket så att gasen får utrymme att expandera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan, servera den sedan iskall med jordgubbar, citronskivor och isbitar

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

drickafestfläderjordgubbarmidsommar
4 comments 4 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Saft på allt man kan tänka sig.
next post
Rosvallskans restflädercitronmarmelad

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

4 comments

En länk till bubbeldricka! | Anette Rosvall | DinVinguide.se 2013/06/15 - 11:29

[…] Anettes Fläderchampagne! […]

Henrik - En salig soppa 2013/06/17 - 21:12

Läckert, detta måste provas. Hoppas verkligen på att kunna hitta några blommor i år. Ont om dem i Göteborg :/

Vilken trevlig sida du har, hit lär jag komma med jämna mellanrum. Bokmärkt och klar 🙂

Anette Rosvall 2013/06/18 - 08:50

Håller tummarna för att du hittar fläder och tackar för komplimangen! Välkommen åter 😉

Maria 2013/06/27 - 08:36

Å det där låter helt ljuvligt! Nu måste jag ragga upp ett fläderträd 🙂

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt