Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Var rädd om ogräset

by Anette Rosvall 2021/04/19
written by Anette Rosvall 2021/04/19
1,3K

Nu börjar det gro och spira i trädgårdar, balkonglådor och parker. Inte bara tussilago, hyacinter och tulpaner utan även ett och annat ogräs. De flesta blir tokiga på nässlor och kirskål, men jag vårdar mina små ömt och kärleksfullt.

För det går att göra så mycket gott med ogräs. I Emmas och min allra första kokbok hade vi ett vansinnigt gott recept där man slängde ned allt möjligt i ogräsväg i ett pajskal, blandade med chevre, äggstanning och vips så hade man världens godaste paj.

Men det allra enklaste du kan göra med ditt ogräs är pesto. Det blir en frisk, syrlig och riktigt grön smak när du blandar ogräs med t ex dill, persilja och lite granna basilika. Du mixar som vanligt med olja, vinäger, någon sorts nötliknande sak och så en stark ost. Sedan servera peston som vanligt till pasta eller som sås till grillat kött, grillad kyckling eller blandat med lite crème fraiche till en stekt fisk. Ha alltid en skål hemlagad pesto i kylen man vet aldrig vem som kommer på middag!

Grön pesto på ditten och datten

Det här behöver du:

200 gram gröna saker så som kirskål, nässlor, dill, bladpersilja och eventuellt lite basilika
50 g rostade solrosfrön
2 klyftor vitlök
1 dl olja
50 g parmesanost
salt
pepparen liten skvätt vitvinsvinäger
(tycker jag är gott men det är inte default utan ett tillval :))

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser tills det blir en fin röra, smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med mer olja om det blir för tjockt.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

ogrästrädgårdvårenvegetariskt
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta
next post
Rökig svampbuljong med fläskdumplings & gomadressing

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt