Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Laxtartar på friterat rispapper…en liten munsbit att locka smaklökarna med

by Anette Rosvall 2021/12/30
written by Anette Rosvall 2021/12/30
7,K

I år ska jag fira nyår på ett lite annorlunda sätt. Jag ska för allra första gången bada i en isvak. Jag ser det lite som en rening inför nästa år. Sedan blir det bastu, grillning, middag och dans in på småtimmarna. Men nåde den som tafsar på maten och vinet. Det kommer alltid vara i fokus. Kanske kommer jag även detta år smaska på en laxtartar. Det är något av det godaste jag vet och passar så hiskeligt bra till champagne. Vill du också göra min asiatiska laxtartar och servera den på knaprigt friterat rispapper så hittar du receptet här nedanför. Men här finns även andra små aptitretare som är utomförträffliga att starta en middag med… lite amissar eller på franska Amuse bouche (nöje för munnen)…

Servera arancini speciale – frasiga friterade risbollar till din rostade soppa.
2 tuggor torsk, rouille & parmesan
Pilgrimsmusslor, blomkål & bryntsmör
Mumsig, len och smakfull Jordärtsskockssoppa
Pissaladier till nyår

Asiatisk laxtartar på friterat rispapper

Portioner: 8

Det här behöver du:

Laxtartar
300 gram lax, fint hackad
1 liten silverlök, finhackad (mildare i smaken)
100 gram skalade räkor, fint hackade
100 gram avocado, fint hackad
100 gram mango (jag använde fryst tärnad) fint hackad
0,5-2 fint hackade röda chilifrukter (du väljer exakt hur stark du vill ha din tartar)
några matskedar sesamolja
saften från 1/2 citron

Till servering
8 stycken rispapper
2 dl frityrolja
sesamfrön
chili majonnäs

Gör så här:

Hacka alla ingredienser fint och blanda dem försiktigt. Vänd ner chilin och smaka sedan av med lite salt, svartpeppar och citronsaft. Låt tartaren stå tills precis innan servering. Nu ska du fritera dina rispapper.

Hetta upp olja i en kastrull, för att veta om den är varm nog så släpper du ner en liten bit rispapper. När den puffar upp är oljan het nog.

Lägg nu försiktigt ner ett papper åt gången. De kommer att puffa upp vackert, plocka upp dem direkt och lägg dem på en ren hushållshanduk eller papper för att rinna av.

Precis innan servering delar du systerligt upp tartaren på rispappret, ringlar över chilimajonäs och sedan är det dag att smaska i sig det hela!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Poof, smack, boom! Öppna bubbliga drycker så korkarna smäller!
next post
Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt